Historielärarföreningen erkänner att myndigheter i Belgien, Italien, Frankrike, Brasilien, Mexiko samt Chile officiellt konstaterat UFOn i sina luftrum.
fredag 4 oktober 2019
Pilotstudie om lärarkandidater och historieundervisning runt ufo
Historielärarföreningen har i september 2019 inlett en troligtvis unik studie. Lärarkandidater som ska bli historielärare får svara på frågor om ufo och historieundervisning.
Först ut att bli intervjuad av Historielärarföreningen är en lärarkandidat från ett universitet i Sverige. Mannen är i trettioårsåldern och kommer att bli behörig i undervisning på högstadiet och gymnasiet.
Först ställdes kunskapsfrågor om fem ganska välkända personer eller händelser inom ufosamfundet:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Roswellincidenten
https://sv.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forestincidenten
https://en.wikipedia.org/wiki/Barney_and_Betty_Hill
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bob_Lazar
https://sv.wikipedia.org/wiki/Area_51
De fyra första var helt främmande för kandidaten. Den femte om Area 51 hade han ett svagt minne av att ha hört något om, men visste inte vad. Han kunde inte heller redogöra för något om Area 51 eller förklara vad det är.
Kandidaten beskriver sig själv som och upplevs som en normal historielärarkandidat. Han säger att han inte är så personligt intresserad av ufo, men har sett några program på TV om fenomenet. Han är öppen för om det finns ufo men har inte kunskap tillräckligt för att peka på bevis eller motbevis. Kandidaten säger att han inte fått lära sig något om detta i skolan eller på lärarutbildningen.
Han tror att det skulle kunna vara intressant för flera elever att få lära sig om militära ufoincidenter i historieämnet. Mest för att det skulle vara fängslande. Kandidaten har inte tänkt på om ufo skulle innebära något för miljöhistoria, fredshistoria eller teknikhistoria. När han får det förklarat för sig ser han sambandet.
Kandidaten tror att några av hans studiekamrater i historia på lärarutbildningen vid ett universitet skulle uppskatta än mer om militära ufoincidenter under efterkrigstiden fördes in i kursplanerna. Att undervisa om det tror han skulle lämpa sig bäst från och med årskurs nio och upp till gymnasiet.
Han tror att ämnet ufo är tabu och att många inte vågar prata om det. De första gångerna han själv fick veta något om ufo var i ungdomen via tidningen En ding ding värld. Han kunde då av de artiklarna inte sluta sig till om det fanns några bevis:
https://sv.wikipedia.org/wiki/En_ding_ding_v%C3%A4rld
Kandidaten svarar att det skulle lämpa sig som källkritiska övningar i skolans historieundervisning att se på ufohändelser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.