onsdag 2 oktober 2024

Ny dokumentärserie på SVT om striden mellan uforörelserna i Sverige


"allvarliga anklagelser riktas mot UFO-Sverige"


Källa, SVT 2 oktober 2024:


Aliens - striden om utomjordingarna – 2. Striden hårdnar och inget är riktigt som man tror | SVT Play


Striden mellan dessa tre i ny dokumentärserie på SVT:


E. Thomas Persson (etpersson.com)


Forntida Astronauter | Lyssna här | Poddtoppen.se


UFO-Sverige | Lyssna här | Poddtoppen.se


Logo:


1727871149 (1920×1080) (svtstatic.se)


Historielärarföreningen har mejlat SVT och begärt rättelse om slarvfelet när bindestrecket fattas hos UFO-Sverige:


"Clas är ordförande för UFO Sverige"




Kalle Ström Clas Svahn - Sök på Google




historielararna.blogspot.com on MediaCreeper - See who has visited historielararna.blogspot.com!


för 9 timmar sedan — Aldrig har UFO-frågan varit hetare och diskuterats så seriöst som nu. De svenska UFO-rörelserna har medvind, men de strider också mot varandra.


"Nästa avsnitt

Sön 27 okt"


"Aldrig har UFO-frågan varit hetare och diskuterats så seriöst som nu. De svenska UFO-rörelserna har medvind, men de strider också mot varandra. Kampen står mellan tro och vetande och om makten över sanningen. Etnologen och dokumentärfilmaren Kalle Ström har följt UFO-grupperna inifrån under nästan två års tid. Frågan är om han kommer ur denna undanskymda värld utan att förändras som människa?"


Källa:


Aliens - striden om utomjordingarna | SVT Play


"Kalle lär känna tre ledargestalter som kämpar om UFO-frågan. Micke leder Forntida Astronauter och tror att utomjordingarna skapade oss, Clas är ordförande för UFO Sverige men har i femtio år tvivlat i brist på reella bevis, och före detta polisen Thomas som menar att det redan är bevisat att utomjordingarna är här. Kalles syn på världen ställs på ända då han möter trovärdiga svenskar som vittnar om UFO och en visselblåsare på högsta nivå träder fram i USA. I Sverige planeras ceremonier för närkontakt av femte graden. Och kan en resa till bosniska pyramider ge nya insikter om civilisationens uppkomst? Del 1 av 2."


Källa:


Aliens - striden om utomjordingarna – 1. Tre grupperingar och ett oväntat starkt vittnesmål | SVT Play


"Striden skärps mellan Clas, Micke och Thomas i takt med att UFO-ämnet exploderar i Sverige och världen. Kalle skakas om av en personlig upplevelse som får honom att ifrågasätta sina sinnen, samtidigt som allvarliga anklagelser riktas mot UFO Sverige. Micke samlar sina följare för en första närkontakts-ceremoni, en svensk visselblåsare från Försvarsmakten visar en hemlig kultplats i Sverige. Micke tar sina följare till Peru för att söka avgörande bevis och Clas överraskar Kalle genom att avslöja något om sig själv. Kalle inser att han förändrats och frågan är om han övertygats om att vi inte är ensamma? Del 2 av 2."


Källa:


Aliens - striden om utomjordingarna – 2. Striden hårdnar och inget är riktigt som man tror | SVT Play



Arbetsplats: Institutionen för etnologi religionshistoria och genusvetenskap (ERG). Besöksadress. Rum E 770. Universitetsvägen 10 E, plan 7. Postadress.
Etnologen Kalle Ström bakom uppmärksammad SVT-dokumentär. ERG:s medarbetare Kalle Ström är just nu aktuell med sin dokumentärfilmsserie.
Name and title: Karl Markus Ström. Mail: kalle.strom@etnologi.su.se. Workplace: Department of Ethnology, History of Religions and Gender Studies.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.