fredag 4 oktober 2024

Polisens egna ord om korankravallerna mot Stram Kurs

 


för 3 timmar sedan — Paludan hade tidigare aviserat att han skulle bränna en koran i Skäggetorp även på påskdagen, men på påskdagen skrev han i sociala medier att han ställde


"Han minns särskilt en situation då han och en kollega skulle skydda några kolleger som grep en person. Samtidigt utsattes de själva för stenkastning från två killar.

 

– Vi kunde inte springa efter dem, det hade inte blivit bra att lämna gruppen. Samtidigt stod det en kvinna med två små barn och hejade på de här två som kastade sten på oss. Den biten kommer jag aldrig att glömma. Det här är ju dem vi ska skydda – boende i området. Sådant tar i polishjärtat.


Först efter flera timmar hade polisen någorlunda kontroll över situationen. Tomas Bolevin klarade sig utan fysiska skador, men minst 25 av hans kolleger hade inte samma tur. 


En civil kvinna som försökte tala några ungdomar tillrätta träffades i huvudet av en knytnävsstor sten och fick hjärnskakning. Av en anhörig fick hon höra att personer i området blivit arga över att hon var där och försökte lugna stämningen."


Källa 3 oktober 2024:


Minst 25 poliser skadades – bara tre personer dömda | Sverige | Expressen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.