fredag 13 september 2019

Brev till SVT Uppdrag granskning om UFO-Sverige

För några år sedan berättade en ordförande i Sveriges äldsta ufoförening, att de inte ville uppgå i UFO-Sverige. Orsaken var att UFO-Sverige inte tror på ufo, sa han. En ufoorganisation som inte tror på ufo, alltså. I bemärkelsen att ufo skulle handla om ufo bakom vilka ligger utomjordiska besök från annat liv, dimensioner eller framtiden.

Historielärarföreningen önskar att SVTs Uppdrag Granskning gör ett avsnitt om UFO-Sverige.

Varför?

För att UFO-Sverige och medhörande arkiv AFU utger sig för att vara objektiva.

Vad är problemet med det?

Under decennier ledde en representant UFO-Sverige och representanten är nästan alltid den person som fortfarande intervjuas av radio, TV och tidningar.

Blir inte intervjuerna objektiva då?

Tyvärr inte, för i intervjuerna blandas objektiva granskningar med representantens egen syn som verkar vara att ufo är en trosfråga. Exempelvis kan representanten svara på reporterns frågor så att reportern tror att det inte finns bevis på ufo. Och då blir det en trosfråga. Rena faktafel framkommer också så att en fråga om fakta görs om till en trosfråga. Eller att representanten lyfter fram en del av en händelse där man inget vet, samtidigt som det finns fakta i frågan varom man vet eller har bevis eller vittnesmål. Representanten framför ständigt att bevis saknas. Eftersom representanten inte är vetenskapsman ställs inte uttalandena under granskning och någon akademisk "prickning" sker inte.

Finns det några bevis då?

Det finns ett pinsamt stort antal bevis. Representanten blandar ihop bevis med bevisvärdering, då han inte anser att något bevis håller.

Har representanten rätt då?

Forskare och militärer i andra länder hittar en stor mängd bevis, nya och gamla hela tiden. Ändå fortsätter den svenske representanten hävda att det inte finns några bevis.

Märker inte intervjuande journalister detta?

Nej, de är inte pålästa i ämnet, det är därför de intervjuar representanten. Journalisterna i Sverige säger bland annat att de inte hinner sätta sig in i ämnet, att de inte kan skilja på vad representanten säger stämmer eller inte, att det är han som får stå för uttalandena, att de inte orkar.

Varför är det inte okej?

För att journalisterna som intervjuar representanten vägrar använda kritiska frågor ens om de får hjälp i förväg. Kritiker som har invändningar får inte komma till tals före, under eller efter intervjuerna. Andra parter tillfrågas oftast inte då journalisterna direkt vänder sig till representanten när det gäller ufo. En monopolliknande ställning tilldelas därmed representanten. Monopolliknande fördelar är oftast inte bra. Har det pågått genom decennier är det värre. Saknas kritisk granskning dessutom blir det riktigt explosivt där man kan säga i princip vad som helst.

Varför får kritikerna inte komma till tals?

Journalisterna skyller på att ufo inte är någon viktig fråga. Således blir intervjuerna på nivån ungefär som vilken kaka som är godast och om det kan man endast tycka. Det behövs ingen granskning eftersom det är ett oviktigt ämne.

Vad händer om någon kritiker försöker sätta in journalisterna i ämnet och vad som blir fel i intervjuerna?

Journalisterna förstår inte eller tycker att ämnet är oviktigt. Dörren stängs direkt ungefär som när Jehovas vittnen kan uppleva ibland när de knackar på. Ansvariga chefer slår också bakut. Eller så känns det som att förklara för små barn vad riksbankens räntebana är. Journalisterna förstår inte och blir lätta offer.

Vad händer när representanten inser att någon ställer kritiska frågor?

Det kan hända att en misstänksamhet infinner sig i stället för ett välkomnande att kritisk granskning är självklart. Fast att ufo inte är en trosfråga utan en bevisfråga.

Vad beror det på?

Det är det som SVT Uppdrag granskning bör ta reda på.

Varför då?

För trovärdighetens skull, så att granskningen blir objektiv. Annars ifrågasätter representanten ens motiv och påstår efter flera förklaringar ändå att han inte förstår.

Finns det någon som vinner på att representanten framställer ufo som en trosfråga när journalister inte märker det, utan tror att allting är objektivt?

Genom AFU och ett annat förlag, samt bokmässan i Göteborg säljer representanten många böcker genom åren författade av honom själv. Gratisreklam i public service okritiska inslag. Om ufo är en tro utan bevis finns ingen mening för någon att sätta sig in i ämnet och då blir representanten den självklare att intervjua som expert i media gång på gång i ett trevligt strålkastarljus. Journalisterna hittar ingen annan och föreningen för fram representanten som lämplig att intervjua. Det blir många trevliga resor inrikes och utrikes som belöning, champagne öppnas och ständiga utemiddagar. Ett sådant koncept vill man inte ändra på.

Finns det förlorare på detta upplägg?

Miljontals. Alla som ska växa upp och tro att något så fantastiskt som fossilfria ufon inte flyger runt. Då behöver man inte tänka på den teknikvinst som man skulle kunna lära sig om. Miljön är något som blir lidande. Folk får inte reda på eller frågar efter de fredssträvanden runt kärnvapenbeskickningar som ufon varnar för.

Varför kan inte det fortsätta som nu där ufo betraktas som en oviktig fråga?

För att miljöfrågorna inte kan vänta. Jorden förstörs i för hög takt så att mänskligheten går mot utrotning i det tempo som råder nu.

Varför kan ingen annan journalist ge sig på att granska UFO-Sverige?

De verkar inte kunna, vilja eller ha resurser till detta.

Vad vill Historielärarföreningen ha för en granskning av UFO-Sverige i SVT UG?

Det går bra med noll kronor i betalning och utan omnämnande.

Varför publiceras brevet här också så att UFO-Sverige kan förbereda sig?

Det är så otroligt lätt att ta fram faktafelen ur intervjuerna och i efterhand se mönstret, att sticka hål på bubblan. Historielärarföreningen bidrar gärna med kunskap till SVT UG. Men kan också rekommendera experter som kan ämnet hundra gånger bättre. Kanske kan detta brev som publiceras öppet bidra till att problematisera frågan.

Vad händer om SVT UG inte granskar detta?

Då kan åtminstone Historielärarföreningen säga att den gjorde vad den kunde. Och om opinionen svänger kunna säga, vad var det vi sa?

Bör någon i UFO-Sverige hängas ut som att den eller de handlat fel på något vis?

Absolut inte, inte en enda person hos UFO-Sverige ska hängas ut som om den gjort något allvarligt fel.

Vad är det då för poäng att göra ett SVT UG om detta?

För att konsekvenserna av decenniers desinformation är katastrofala både till kostnad och kunskap. Det framkommer genom UFO-Sveriges roll med media. Oavsett om det funnits motiv eller okunskap bakom.

Ska någon eller några i UFO-Sverige bli arga för om en granskning sker eller föreslås så här?

Nej, de bör ta det som en debatt från Historielärarföreningen som bara kan leda till större insikt hos befolkningen utan pekpinnar i ett ämne där kunskap ofta är frånvarande.

Är UFO-Sverige och AFU för litet att granska?

De påstår att de är en folkrörelse med folktro och har ett av världens största ufoarkiv.

Är UFO-Sverige för privat att granska?

De får ställa ut i museum för skattepengar riktat bland annat till barn och önskar att skattepengar ska vara med och finansiera deras enorma samling där de kommer fram till att det inte finns några bevis alls. AFUs lokaler har de valt att knappt märka ut enligt dem själva. Varför så hemlighetsfullt och om det inte innehåller ett enda bevis?

Är det meningsfullt att granska UFO-Sverige?

Vi står inför ett paradigmskifte likt när Jorden skulle avgöras om den var platt eller rund. De flesta är från början omedvetna. Vi börjar nu närma oss den intellektuella striden. Striden tar tid. Vill man fortsätta tro att Jorden är platt ska man inte heller bry sig om UFO-Sveriges uttalanden. Men det är väl ingen idag som seriöst skulle vilja ha kvar synen att Jorden är platt. Konsekvenserna av ett paradigmskifte om ufo är lika stora.

Finns det personer i UFO-Sverige som tror på ufo framförda av utomjordisk intelligens?

Gunno Gunvall som arbetat vid Försvarsstabens underrättelseavdelning berättade för Historielärarföreningen att det finns medlemmar i UFO-Sverige som tror att utomjordingar besökt oss. Historielärarföreningen tillägger att dessa medlemmar knappt tillfrågas av riksmedia. Gunnvall fick frågan av Historielärarföreningen varför han trodde att representanten fortsätter med UFO-Sverige efter att inte hittat något bevis för utomjordiskt liv efter 30 års undersökande. - Det var en bra fråga, svarade Gunnvall. Så Historielärarföreningen ställde frågan direkt till representanten varför han fortsätter trots att han inte hittat några bevis efter 30 år. - Varför inte, svarade representanten. Det kan knappast anses vara en förklaring till motiv.

https://www.dn.se/familj/till-minne-gunno-gunnvall/

Efter att länken i denna bloggpost om Gunno Gunnvall lades ut 13/9 2019, så har någon på Dagens Nyheter låst artikeln mindre än två dygn senare. Det har skett någon gång mellan 13/9 och 15/9. Trots att artikeln var olåst sedan den skrevs 15/8 fram till 13/9. Undrar vem som ligger bakom det och varför? Artikeln var skriven av Clas Svahn, vilket inte längre syns. Dagens Nyheters redaktion säger till Historielärarföreningen att endast en redaktör och inte en journalist kan låsa artikeln. Dagen efter säger en annan person på Dagens Nyheters redaktion att artikeln inte är låst utan att den låsts för att läsaren läst 5 sidor. Ytterligare ett svar från Dagens Nyheter dyker upp där teorin är att familjeartikeln låsts för att det gått precis en månad.

Är det något att bry sig om desinformation om ufo?

Det kan enligt Dr. Steven Greer vara möjligt att utrota en stor del av miljöförstöringen och fattigdomen på Jorden inom en generation om sanningen om ufo erkänns och kommer ut till allmänheten:

https://siriusdisclosure.com/about-us/

https://siriusdisclosure.com/evidence/

Har historielärarföreningen som önskar en granskning av UFO-Sveriges påverkan på media någon kunskap om granskning?

Medlemmar i Historielärarföreningen har tagit fram material som bland annat använts av eller i följande:

Olika länders underrättelsetjänster
Ministrar i höger- och vänsterregeringar
Rikspolischefen
Justitieombudsmannen
Riksdagens säkerhetstjänst
Datainspektionen
Computer Sweden
Utrikesdepartementet
Rikspolisstyrelsen
Beskickningar
Försvarshögskolan
Öresundsbrokonsortiet
SVT Debatt i TV
SVT Uppdrag granskning
SVT Aktuellt och Rapport
SVT regionala nyheter
TV4 Nyheterna och lokalredaktioner
Samtliga de största dags- och kvällstidningarna
Sveriges radio Ekot och lokalredaktioner
Artikelserie som nominerats till guldspaden
Löpsedlar
Kommunjuristutbildare
Rotary
Tidningarnas telegrambyrå
Utländska medier
Internutredare
Regeringsrapportskrivare
Riksdagsinterpellationer
Facktidskrifter
Universitet
Universitetskurser
Fackböcker
Dagens Juridik
Resumé
Dagens Media
Polishögskolan
Studenttidningar
Bonnierkoncernen
Infiltration
Telefonavlyssning
Skuggning
Spaning
Clas Svahn i en DN-artikel efter noggrann granskning av uppgifterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.