måndag 9 september 2019

Sveriges radio kanske ställer kritisk fråga till Clas Svahn

Reportrarna på Sveriges radio som ska intervjua Clas Svahn om hans nya bok utlovar att det kanske ska ställas någon enstaka kritisk fråga. Både producenterna och intervjuande journalister tvekar. De kan inte tänka ut en enda kritisk fråga ens när de tänker efter. En som ska intervjua har inte ens läst boken som det ska intervjuas om. En annan säger att den inte förberett några frågor alls. En producent påstår att Clas Svahn intervjuats så många gånger att de inte tänkt på att det finns något att ställa kritiska frågor om. En journalist lovar att tänka ut en kritisk fråga om hon orkar.

Clas Svahn ska intervjuas av Sveriges radio i ett fall för att han är från trakten och i ett annat fall för att någon stött på honom och han då berättade om sin bok. Att boken får massa gratisreklam för skattebetalarnas pengar var inget redaktionerna tänkt på i sina public serviceuppdrag. Det var mer en lättjefull stämning inför de opålästa intervjuerna som rådde. De såg fram emot intervjuerna som vore de mysstunder. I flera fall visste redaktionerna inte om vem som skulle intervjua och klarade inte att ta reda på det.

Clas Svahn berättar själv på sin blogg om de kommande intervjuerna och på någon bild skålas det i champagne. Redaktionerna kunde inte komma på någon anledning varför ytterligare en bok om ufo från Clas Svahn skall uppmärksammas i radio, fast han fortfarande inte hittat några bevis för ufo. En producent sa att det är Clas uppfattning att det inte finns bevis för ufo och det är inget de ska ifrågasätta i intervjun.

En reporter sa att om Clas Svahn skrivit en ny bok om ufon och tjänar pengar på den, så är väl det inget som kräver några kritiska frågor fast intervjun ska vara i en halvtimme. En reporter tvivlade på att den skulle hinna läsa boken innan intervjun. En annan reporter hade inte ens fått den än. Ingen av dem kommer att ens hinna läsa den ens om de sätter full fart direkt.

En reporter bad om exempel på kritiska frågor eftersom den inte kände till något om ufo. När reportern fick flera exempel svarade reportern: - Jag hänger inte med.

En annan reporter klarade inte att få exempel på kritiska frågor utan lämnade över till sin chef som inte ska intervjua. En reporter visste inte själv om den skulle hålla i intervjun eller om det var en annan reporter.

Men båda redaktionerna på Sveriges radio hade massor av frågor om vem som undrade om det skulle ställas kritiska frågor. Då avkrävdes minsann både syfte, namn och telefonnummer till den som ifrågasatte vad de sysslade med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.