söndag 16 oktober 2022

Iraniern Alireza Akhondi vill bli ny partiledare för Centerpartiet


"Alireza Akhondi var i Grekland för att arbeta som volontär under den stora flyktingkrisen sommaren 2015. Han delade bland annat ut kläder och mat till barn och föräldrar som var på flykt uppger Centerpartiet"


Källa:


Riksdagsledamot i Valsta - märsta.nu (marsta.nu)



"Det var dagen då jag kom till Sverige som 11-åring. Det var sent på kvällen, mörkt, blåsigt och ganska kallt. Jag minns det som om det var igår, känslan av nyfikenhet, tacksamhet men också rädslan kring det som kunde tänkas vänta. Det påminner rätt mycket om hur jag känner här och nu som nyvald ledamot av Sveriges riksdag. Det som skiljer då mellan nu är också den enorma känslan av ansvar som medföljer förtroendet att få vara en representant för just Dig. Mycket har hänt under dessa 26 år. Både positiva men också erfarenheter som gjort ont, men som jag känner har breddad perspektiven och gett kunskap som är enormt värdefulla både i rollen som förtroendevald men också samhällsmedborgare.

Jag är 37 år, stolt pappa till en 4,5 åring, boende i Danderyd. Har haft ett civilt yrke fram till nu, senast som arbetsmarknadsexpert på en arbetsgivarorganisation. Tidigare har jag arbetat med nyanländas mottagande och etablering i rollen som integrationschef."


Källa:


Alireza Akhondi - Centerpartiet


"I ett inlägg på Facebook meddelade riksdagsledamoten och bostadspolitiske talespersonen Alireza Akhondi att han kandiderar till att ta över partiledarposten efter avgående Annie Lööf.


Beskedet kom efter att den blivande regeringen presenterat överenskommelsen med Sverigedemokraterna som innehåller en kraftigt åtstramad migrationspolitik och flera ifrågasatta punkter på det kriminalpolitiska området."


Källa, Aftonbladet 14 oktober 2022:


C:s partiledarkandidat: Annie Lööfs röda linjer mot SD blir kvar (aftonbladet.se)



Alireza Akhondi, född 20 september 1980 i Teheran i Iran, är en svensk politiker (centerpartist). Han är ordinarie riksdagsledamot sedan 2018, invald för ...
Född: 20 september 1980 (42 år); Teheran‎, ‎Iran

Tackar alla riksdagsledamöter som stöder Irans folk. Ett opartiskt stöd från svenska politiker sänds ett kraftfullt budskap till människor i Iran som kämpar för ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.