onsdag 19 juli 2023

Polisen berättar att ett tillstånd om allmän sammankomst delats ut



Polisen vill dock inte berätta vilken dag det gäller. Polisen i Polisregion Stockholm bekräftar onsdag 19 juli 2023 att det finns ett utdelat tillstånd för allmän sammankomst. Historielärarföreningen frågade om koranbränning skulle äga rum i Stockholm torsdag 20 juli 2023 vid Iraks ambassad. Då svarade Polisen att ett tillstånd delats ut. Därefter ville Polisen inte säga vilket datum det gällde utan hänvisade till växelnumret 11414. HLF svarade att precis det har vi redan ringt men där kopplades vi fel hela fem gånger under rätt telefontid hos tillstånd i Stockholm så att vi inte fick svar alls. Polisen sa att dit vi nu ringt visste svaret på vår specifika fråga, men ville inte svara för att hit fick vi inte vända oss. Polisen krävde att få veta vem vi var som ringde, vilket HLF inte svarade på eftersom vi inte fick svar på vår fråga om en allmän handling. Till slut var vi överens om att ingendera part hade lust att hjälpa den andra och ingendera part hade skyldighet att hjälpa den andra. Vi kom ingenvart någon av oss.


Slutsatsen är att HLF inte vet tid eller datum eller till ett hundra procent om det blir en allmän sammankomst för Salwan Momika och hans koranbränning. HLF har idag 19 juli 2023 redovisat sina källor i olika bloggposter och vad källorna uppger. Mer kan vi inte göra. Media får göra resten.


Det går inte att reda ut vad som stämmer i denna artikel:


موميكا ونجم: سنحرق القرآن والعلم العراقي أمام السفارة العراقية الخميس – منصة إعلامية سُويدية (swed24.se)


Förhandlingar mellan Momika och Polisen kanske påverkar vad som får komma ut?


Internationella nyhetsbyrån AFP skriver efter HLF:s inlägg, att de också haft problem med polisen när de ville få ut den offentliga handlingen som tillståndet är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.