fredag 7 oktober 2022

Redaktionschef vågar inte klippa bort desinformation från ufo-arkivet




AFU i Norrköping från SVT Nyheter Öst ovan.



"Underlag med alternativ vad gäller AFU

John Doe
  • Tobias Wallin
Fre 2022-10-07 01:34

Uttalandet om rymdbesökare handlar varken om resan eller museum, utan är ordförandes egen tro som inte är historiskt sann, så varför vågar ni inte klippa bort de fem sekunderna när de utgör desinformation?
/HLF


Från: Tobias Wallin <tobias.e.wallin@svt.se>
Skickat: den 5 oktober 2022 22:39
Ämne: Sv: Underlag med alternativ vad gäller AFU
Hej igen!
Jag har läst det du skriver - och sedan tittat på inslaget ett par gånger. För handlar inslaget om att UFO-arkivet 1: har varit på en resa och hämtat hem 2,2 ton med material till sina samlingar och 2: skulle vilja öppna ett museum med sina samlingar.  Jag kommer inte ändra i publiceringen. 
Tack för du hörde av dig. 
Vänligen / Tobias Wallin


Skickat: den 5 oktober 2022 17:48

Till: Tobias Wallin <tobias.e.wallin@svt.se>
Ämne: Underlag med alternativ vad gäller AFU
Detta sände HLF 4 oktober. Vi provar att svara på ditt mejl igen:
HLF önskar att SVT Östnytt klipper bort 5 sekunder i inslaget av Clas Svahns utsaga om rymdbesökare och behåller resten av inslaget som är 1 minut om lokalerna.
 Det är essentiellt om någon som vill starta museum och företräder AFU påstår något som inte är historiskt sant.
Det påverkar ju finansieringen från kommunen som AFU vill ha betalt av. Ska Östnytt hjälpa någon som ljuger om historia att få pengar till museum?
Jämför med om en företrädare för Historiska museet i Lund stod i SVT och ljög om historia kopplat till museet. Han skulle få sparken direkt.
Så länge ni inte klipper bort de 5 sekunderna så är det desinformation SVT sänder.
Antingen gör ni ett tillägg i texten att uppgiften är ifrågasatt. 
Eller så gör ni en egen research på en timma och meddelar HLF om det Clas Svahn påstår är historiskt sant i er sändning om rymdbesökare eller ej.
Det tredje alternativet, att klippa bort i SVT Play och ert 1-minutsinslag ner till 55 sekunder går för HLF också bra, för då blir hela innehållet om lokaler kvar, men desinformationen om rymdbesökare försvinner.
Fjärde alternativet är roligast. Då behåller ni allt som det är i ert nyhetsinslag och lägger stolt till i texten att ni fått hjälp av HLF att avslöja det ni på SVT Öst har på film, nämligen att arkivets ordförande ljög. Efter tips från HLF har Östnytt funnit att HLF:s invändning är korrekt och att arkivets ordförande far med osanning. 
Fick förresten veta idag att Hyrbostäder i Norrköping ska kolla extra på AFU:s finansiering av nya lokaler på ex Ringdansen. Ty på sociala medier tigger AFU nu pengar och donationer och säger att den nya hyran kan bli mycket dyrare. Bluffarkivet har alltså ej säkrat finansiering vid flytt. Därför hoppas de på pengar till kommunen för skattepengar att driva museum. Inget sådant finns beslut på för finansiering.
Meddela oss på HLF ert beslut skriftligt via mejl, tack.
/HLF"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.