onsdag 12 juli 2023

Bonniers anställde journalist som försenade artikel om gripande av Palestinakonferensens ordförande

 

“Är jag inkvoterad här?”, frågar fd Skurupsdeltagaren Inas Hamdan. Lyssna på hela reportaget imorgon kl 18.00.
Facebook · Journalistlinjen på Skurups folkhögskola · 8 juni 2021


8 juni 2021 — Journalistlinjen på Skurups folkhögskola arbetar aktivt för ökad ... Är jag inkvoterad här? frågar fd skurupsdeltagaren Inas Hamdan.



29 juni 2023 — Inas Hamdan. I början av juni håller Amin Abu Rashid en presskonferens tillsammans med juristen Bengt Frost. Amin Abu Rashid menar att ...


Video:


Inas 🇸🇪 på Twitter: ”Gjorde också en Tiktok som jag blev nöjd med 🤣 https://t.co/aiatog3zvd” / Twitter


"Inas Name Meaning

Inas is a Muslim Girl name that is originated from the Arabic language."


Källa:


Inas Name Meaning - Inas Meaning & Definition (hamariweb.com)


Lundagård utbildningspolitiska krönikör Inas Hamdan reflekterar över den gångna terminen, där hon inte lagt ner mer än fem timmar i veckan på studier.



Video:


Gatans Röster sitter ner med Gudrun Schyman | Vi sitter ner med Gudrun Schyman från Feministiskt initiativ live från Malmedalen med Inas Hamdan och Hend Eldesouky | By Gatans Röster | Facebook


Med Inas Hamdan:


Islam i Sverige - om kvinnosyn och homosexualitet (Del 1) - YouTube


Inas Hamdan på Almedalen:


Almedalen digitalt 2020 - Hijab på barn - YouTube


Första raden på Palestinakonferensen i Malmö 27 maj 2023:



"Text: 


Källa:


Uppgifter: Palestinska konferensens ordförande misstänks för terrorfinansiering – Sydsvenskan


Jamal El-Haj (S) försvarar tal på palestinsk konferens: ”Lade rosen på hyllan” – Sydsvenskan


Artikeln om gripandet av Palestinakonferensens ordförande i Malmö var till delar färdigskriven av Bonniers journalist Inas Hamdan från Möllevången anställd på Sydsvenskan. En världsnyhet som berör Malmö där misstanken gäller terrorfinansiering av Hamas.


Av pressetiska skäl väljer Inas Hamdan och Sydsvenskan att förhala publiceringen för att inte behöva namnge Amin Abu Rashid.


Förbannad vände sig Historielärarföreningen i stället till både Aftonbladet och Bulletin. Båda tidningarna hann före Sydsvenskan med publicering av nyheten i Sverige och namngivning av Amin Abu Rashid.


Vid tidpunkten då Inas Hamdan och hennes tidning Sydsvenskan vägrade publicera fanns Amin Abu Rashid redan nämnd med namn i utländsk press. Nyheten rörde Malmö och var lokal. Det gällde en offentlig person. Nyheten var av allmänt intresse för läsarna.


Inas Hamdan ville ändå inte publicera utan önskade att nyheten skulle sippra ut ännu mer innan hennes tidning skulle våga publicera, menade hon.


Bulletin och Aftonbladet grusade Inas Hamdans planer och tvang Sydsvenskan att motvilligt publicera innan de önskade.


Efter detta har Inas Hamdan och Sydsvenskan även valt bort att publicera en nyhet till som berör Palestinakonferensen i Malmö samt Hamas. Nämligen att Israels försvarsdepartement kräver att italiensk polis beslagtar tillgångar hos Mohammad Hannoun. De misstänks nämligen också finansiera Hamas genom verksamhet han bedriver i Genua. På Palestinakonferensen i Malmö deltog Hannoun och satt på första raden ihop med Amin Abu Rashid.


Journalisten Inas Hamdan på Sydsvenskan:



Inas Hamdan valde att börja bära slöja i åttonde klass. Men mötet med världen utanför den segregerade förorten fick henne att ifrågasätta sitt beslut.


Inas Hamdan. Tidigare. Tusentals på demonstration mot koranbränning: ”Sluta kränka vår Koran”. Över 3 000 muslimer samlades på Stortoget.


"Här en kort intervju med Malmötjejen Inas Hamdan som gästades oss i juni. Hon berättade med allvar och humor om sina upplevelser av hur det är att växa upp i Sverige med konservativa muslimska normer, och hur det kan vara att vända sig mot dem."


Källa:


Intervju med Inas Hamdan | Humanisterna Syd (wordpress.com)


"Erfarenhet


Källa:


Inas Hamdan - Journalist - HD-Sydsvenskan | LinkedIn


"Har gått på S:t Petri skola

Har gått på Kroksbäcksskolan"


Källa:


Inas Hamdan | Facebook


Inas Hamdan – Sydsvenskan


De senaste nyheterna på skaraborgslanstidning.se. Lokaljournalistik, sportnyheter, ekonominyheter, fördjupning, debatt, och kultur.


"Inas Hamdan föddes i Syrien 1999. Nio månader senare beslutade sig familjen att söka ett bättre liv i Sverige och Malmö, där de redan hade släkt som bodde. Processen att få uppehållstillstånd var lång och komplicerad och att hitta boende var därför inte helt enkelt för den stora familjen. Först efter åtta år kunde familjen också på papper få bevisat att de hade rätt att uppehålla sig i Sverige."


Källa:


1 jan. 2023



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.