torsdag 5 september 2024

Partisekreterare hyllar illegal manifestation vid synagogan i Malmö

 


för 6 timmar sedan — Vänsterpartiets Aron Etzler kritiseras för att använda en ljusmanifestation i Malmö som exempel på hur V kämpar mot antisemitism.


"Aron Etzler vill inte svara på frågor i en intervju utan skickar en kommentar i sms. Där skriver han att han förväxlat ljusmanifestationen med en annan manifestation i Malmö, som arrangerades av en vänsterpartist, där man gjorde en mänsklig mur runt synagogan.

Aron Boklund Tendler deltog även i den manifestationen. Han säger att han betvivlar att partisekreteraren förväxlat manifestationerna."


Källa 5 september 2024:


Kritik mot Vänsterpartiet efter uttalande i Aktuellt | SVT Nyheter


"– Han försöker rentvå partiet med en lögn. Det hade inget med Vänsterpartiet att göra och vi är inga vänsterpartister någon av oss, säger Aron Boklund Tendler, en av arrangörerna, till SVT.

Etzler menar att han i själva verket talade om en annan manifestation där man på initiativ från en vänsterpartist skapade en mänsklig mur runt synagogan."


Källa 5 september 2024:


Kritik mot partitoppen: ”Vill rentvå med lögn” (msn.com)



11 nov. 2023 — Ett hundratal personer samlades på lördagseftermiddagen för att bilda en mänsklig mur kring synagogan med syftet att visa kärlek för Malmös ...



"Ett hundratal personer samlades på lördagseftermiddagen för att bilda en mänsklig mur kring synagogan med syftet att visa kärlek för Malmös judiska befolkning. Samtidigt anmäler polisen nu arrangören, aktivisten och politikern Showan Shattak, för manifestationen."


Källa 11 november 2023:


Kärleksmanifestation vid synagogan polisanmäld – hölls på fel plats – Sydsvenskan


8 nov. 2023 — Under demonstrationen ställde sig gruppen på Betaniakyrkans mark, Malmö synagogas grannar. Gruppen ansökte om att få bränna en israelisk flagga ...

8 nov. 2023 — Under lördagen genomfördes en manifestation vid Malmö synagoga. Arrangören menar att den var riktad mot Israel och Sveriges regering – inte ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.