tisdag 18 januari 2022

Nykterhetsrörelsen IOGT:s ordförande i förbundsstyrelsen om sekten UFO-Sverige


UFO-Sveriges spritreklam spelar ingen roll när nykterhetsrörelsen iogt hyr ut sina lokaler till dem.




"LUCAS NILSSON

Ordförande

Förbundsstyrelsen

lucas.nilsson@iogt.se

0707-41 98 10"

 

Källa:

Förbundsstyrelsen - IOGT.se


Lucas Nilsson gav idag tisdag 18 januari 2021 sin syn på sekten UFO-Sverige. Nykterhetsrörelsen IOGT:s förbundsstyrelse struntar helt i spritreklamen som UFO-Sverige publicerar i samband med lokaler de hyr av IOGT. Så länge ingen sprit dricks i IOGT:s lokaler får UFO-Sverige publicera hur många bilder de vill på supande i sekten UFO-Sverige och alkoholimport i utlandet. 

Nu tänker sekten UFO-Sverige hyra IOGT:s lokaler i Norrköping. Förbundsstyrelsens ordförande Lucas Nilsson tänker inte ingripa. Lucas vill att Historielärarföreningen kontaktar regionalt ansvarige för att be Norrköpings avdelning lära sig öppna mejl. I Norrköping säger IOGT idag att det inte spelar någon roll om de fått länkar med bilder på spritinköp UFO-Sverige gjort, per mejl, som IOGT själva velat ha av Historielärarföreningen. Detta för att Norrköpings avdelning talat med UFO-Sverige om saken. För IOGT:s avdelning i Norrköping påstår UFO-Sverige att Historielärarföreningen förföljer dem.

IOGT i Norrköping har varken kunnat öppna mejl om UFO-Sveriges spritbilder, fått mejl om UFO-Sveriges spritbilder och inte heller klarat att googla fram en enda bild på alkohol och UFO-Sverige. Efter ett tag påstår IOGT i Norrköping att de inte minns om de fått några bilder av HLF på UFO-Sveriges alkoholresor och supande i hotellrum inför årsstämmor och UFO-Expon. Sedan ändrar sig IOGT i Norrköping hela tiden mellan att ej minnas om de fått mejlen av HLF eller inte. Därefter vill de ha mejlen igen som de sa inte spelar någon roll. Först vill IOGT i Norrköping inte alls berätta vad UFO-Sverige sagt till dem om HLF och alkoholbilderna. Efter ett tag kryper det fram att IOGT Norrköping säger sig tro på UFO-Sverige när de påstår att de förföljs av Historielärarföreningen. Vad detta har för betydelse för varför UFO-Sverige publicerar mängder av spritbilder vill IOGT i Norrköping inte svara på. Inte heller Lucas Nilsson. Spritbilderna har pågått i minst tio år. HLF har granskar UFO-Sverige i två år.

IOGT säger att de ännu ej skrivit på för att hyra ut sina lokaler till UFO-Sverige i Norrköping. I valet mellan att förknippas med det årliga supandet i UFO-Sveriges hotellrum och att avstå från att hyra ut sina lokaler till UFO-Sverige förklarar IOGT att man väljer pengarna.

Lucas Nilsson håller med sin avdelning i Norrköping. UFO-Sverige får enligt honom supa så mycket de vill på hotellrummet, så länge IOGT kan tjäna pengar på att hyra ut sina lokaler till UFO-Sveriges utställning när de är nyktra.

Däremot vill Lucas Nilsson inte alls att Historielärarföreningen eller historielärare ska undervisa om att IOGT har hyrt ut till UFO-Sverige och är beredda att göra det igen där UFO-Sverige supit på hotellrummet. Varför inte detta får framgå i undervisning om IOGT förklarar Lucas med att IOGT gör stora insatser på annat håll, även om de gärna hyr ut till UFO-Sverige som gör massiv spritreklam på massor av sidor år efter år. Lucas berättar att både förbundsstyrelsen tar emot skattepengar och sannolikt också IOGT lokalt i Norrköping.

Lucas Nilsson uttrycker sig så här didaktiskt om undervisning runt IOGT. Nykterhetsrörelsen IOGT ska det undervisas om i historia som folkrörelse. I samhällskunskap ska IOGT:s insatser de gör framhållas. Men valet att hyra ut till UFO-Sverige som gör spritreklam vill Lucas Nilsson inte ska komma fram i varken historia eller samhällskunskap. Lucas Nilsson förstår då inte att historielärare kan undervisa om vad som egentligen hänt hellre än vad någon vill förmedla utifrån sitt eget intresse har hänt där något undanhålls. Varför skulle det vara så farligt att undervisa om det val IOGT gjort när det är sant i fallet med UFO-Sverige och deras supande och alkoholimport med bildbevis? Detta är vad IOGT står för idag för att tjäna pengar och vad nykterhetsrörelsen historiskt utvecklats till.

IOGT har för något år sedan på förbundsnivå tackat HLF för information om UFO-Sveriges supande och spritreklam på sin hemsida i massor av bilder. IOGT:s förbundsstyrelse tog då avstånd från att i bland annat i Lund ha hyrt ut IOGT:s lokaler till UFO-Sverige. Men Lucas Nilsson vill nu ha det annorlunda. Spritreklam är helt okej för honom hos de som hyr IOGT:s lokaler. Han skyller på att förbundsstyrelsen inte får lägga sig i vad IOGT i Norrköping gör. IOGT i Norrköping däremot tar notis om att förbundsstyrelsen tidigare fördömt spritreklamen på UFO-Sveriges sidor. Därför ska IOGT Norrköping nu kontakta förbundsstyrelsen. Varför det, om deras godkännande inte behövs?

Om IOGT:s förbundsstyrelse tidigare tackat HLF för avslöjandet om spritbilder på kvällen i samband med att UFO-Sverige hyrt IOGT:s lokaler i Lund, så är det självklart för HLF att åter kontakta IOGT om UFO-Sverige åter hyr hos IOGT, fast nu i Norrköping med samma upplägg av supande på hotellrummet som skett vid varje UFO-Expo. Det är inte förföljelse i lagens mening. Polisen har sagt att HLF får granska UFO-Sverige. Polisen har även sagt att UFO-Sverige använder ordet förföljelse för att skrämma HLF från att granska UFO-Sverige. I det här fallet har tydligen IOGT i Norrköping skrämts när UFO-Sverige använt ordet förföljelse, så att IOGT i Norrköping avstår från att leta fram UFO-Sveriges alkoholbilder och granska vad UFO-Sverige sysslar med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.