onsdag 19 januari 2022

IT-chefen gav redovisningschefen på myndigheten SMHI faktura som ska betalas med skattemedel till det vidskepliga ufo-arkivet

 


Geirl Varlid är redovisningschef på myndigheten SMHI:


Geir Varlid - Redovisningschef - SMHI | LinkedIn


Bild på Geir Varlid:

1517375300368 (200×200) (licdn.com)


Varlid avslöjar för Historielärarföreningen att han fått en faktura från SMHI:s chef för IT och säkerhet Annika Thunell som sitter i ledningsgruppen:


Annika Thunell - Head of IT and Security - SMHI | LinkedIn


"Annika Thunell

Chef IT

Telefon: +46 11 495 81 02"


Källa:

Ledning | SMHI


Bild på Annika Thunell som lovade bort 2000 skattekronor till ufo-arkivets ordförande:

Annika Thurnell.jpg (259×311) (smhi.se)


Annika Thunell svarar aldrig i sin tjänstetelefon. Thunells tjänstemobilnummer är hemligt och lämnas ej ut. Thunell svarar inte heller på något mejl om ufo-arkivets föredrag som HLF sänt henne frågor om. Hon vägrar. Trots att alla på SMHI hänvisar frågor om föredraget till Thunell som varit med och bokat det för IT-avdelningen.


Redovisningschefen Varlid avslöjar tisdag 18 januari 2022 att han fått en faktura av Thunell som gäller ufo-arkivet AFU i Norrköping. Fakturan avser ersättning för kostnader som ufo-arkivets ordförande påstår sig haft när han föreläste om ufo och ufo-arkivet på en julfest hos SMHI 16 december 2021. Så här ser fakturan ut som registratorn lämnat ut till Historielärarföreningen:


Historielärarföreningen: Det vidskepliga ufo-arkivets ordförande har idag sänt en faktura till myndigheten SMHI som skattebetalarna får stå för (historielararna.blogspot.com)


Så här såg föreläsningen ut:


Heldag i Norrköping | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Varlid kan inte berätta vilka kostnader AFU:s ordförande hade. De finns inte beskrivna någonstans. Varlid säger därför att IT-chefen Thunell kommit överens med AFU:s ordförande att han och hans AFU, som är en insynsskyddad stiftelse under sekten UFO-Sverige, ska ersättas med 2000 kronor utan någon specificering. Fast att AFU:s ordförande hade flera olika ärenden samma dag i Norrköping. Att föreläsa om ufo innebär inga kostnader alls. Att föreläsa vidskepligheter är ren propaganda och har inga kostnader. Någon milersättning finns ej i fakturan. 

Varlid blir ursinnig och säger att det spelar ingen roll om det ej finns några kostnader, för myndigheten måste betala ut de två 2000 kronorna ändå som Thunell avtalat med AFU:s ordförande. Hans föredrag ligger för övrigt gratis på Internet och där finns massvis av föredrag om ufo på YouTube som är helt gratis. SMHI påstår att det inte var ersättning för föredraget, för att detta var underhållning. Varlid försöker med att föredraget tagit tid att förbereda, men AFU:s ordförande har redan föredragen färdiga genom att pussla ihop andra gamla föredrag i Powerpoint. 

SMHI kallar det underhållning för att de inte vågar boka ufo-arkivet för utbildning. Men underhållning innebär att innehållet i AFU:s föredrag inte är av något vetenskapligt värde och därför inte behöver hållas som föredrag, då det bara är tidsfördrivande underhållning. Varför SMHI i så fall inte bara visat en underhållande video om ufo från någon bättre föreläsare gratis på filmduken från YouTube ges ingen förklaring till. De verkar tro att AFU:s ordförande har eller ska ha monopol på information om ufo. En farlig väg att gå som myndighet, i vilken fälla även universitet och skolor gått i med onödiga utgifter och desinformation som resultat.

Varlid får även frågan om SMHI som myndighet får rekommendera företag och organisationer att köpa in samma föredrag från AFU. Varlid frågar om det är sant. HLF svarar att det står på AFU:s ordförandes blogg som han skrev 13 januari 2022:


Planering inför UFO-Sveriges expo | Clas Svahns Blogg


Varlid ifrågasätter om det är sant. HLF läser då upp ordagrant vad AFU:s ordförande skrivit. Varlid fortsätter ifrågasätta om då någon på SMHI verkligen sagt så som AFU:s ordförande påstått på sin blogg hos domänen UFO-Sverige. Det är då det logiska blir intressant. Antingen är det sant eller falskt. Om det är sant så vill varken Varlid eller någon annan på SMHI svara på om SMHI som myndighet som ska vara objektiv och vetenskaplig får rekommendera föredrag om eller av det ovetenskapliga vidskepliga ufo-arkivet AFU. Därför fortsätter Varlid ifrågasätta om det AFU:s ordförande påstår är sant. Om det i så fall i stället är falskt vad AFU:s ordförande skrivit på sin blogg, så innebär det ju att SMHI bokat och betalat någon som ljuger för att hålla föredrag på SMHI  med skattemedel.

HLF gav sig inte utan sökte massvis av ansvariga på SMHI för att fråga om de får kontakta organisationer och företag för att rekommendera dem att anlita AFU. Ingen ville svara och alla gjorde sig oanträffbara. HLF kommer att kontakta jurist för att få svar på frågan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.