onsdag 14 september 2022

Bonniers tidning Sydsvenskan ljuger om Partiet Nyans - Historielärarföreningen mejlar och ringer lögnarblaskan för rättelse


Historielärarföreningen: Mejl från Valmyndigheten och Sydsvenskan, som rättar felaktig uppgift efter Historielärarföreningens påtryckningar (historielararna.blogspot.com)


Klockan 11:20 onsdag 14 september 2022 läste Sydsvenskan på Historielärarföreningens sida:


historielararna.blogspot.com on MediaCreeper - See who has visited historielararna.blogspot.com!


Eftersom Sydsvenskan vägrar ändra uppgifterna ringde HLF upp Sydsvenskan. Telefonisten kopplade HLF till redaktionen som vägrade svara.

HLF gjorde ett nytt försök till SDS telefonist. Då kopplade hon HLF till Hibba Abbas som skrivit artikeln för Sydsvenskan med den felaktiga uppgiften. Strax innan klockan 13 onsdag 14 september svarar Hibba Abbas att SDS inte får öppna länkar. I vår länk till SDS har HLF med uppgifter från Valmyndigheten som klart visar att Partiet Nyans inte är Sveriges yngsta parti. Abbas svarar att hon fått mejlet från HLF, men inte får öppna länken. Abbas säger att hon inte vet när Stram Kurs Sverige är registrerat. 

När HLF berättar att Partiet Nyans är registrerat 2019 och Stram Kurs Sverige 2022, svarar Abbas att hon måste googla uppgiften om Stram Kurs Sverige. HLF replikerar att vi tittar in på SDS och läser hennes artikel igen om några timmar. Då räknar HLF med att den felaktiga uppgiften om Sveriges yngsta parti är rättat. Uppenbart tar det Hibba Abbas lång tid att googla i stället för att gå till Valmyndighetens sida, eftersom hon inte ändrat den felaktiga uppgiften 2 timmar efter samtalet. Enligt Hibba Abbas LinkedIn har hon studerat statsvetenskap i fyra år vid Lunds universitet. Så hur svårt kan det då vara att få uppgifterna korrekta?


för 1 dag sedan — Sveriges yngsta parti ser inte ut att få några mandat, varken i riksdagen eller i Malmö. Rami Hussein, partistyrelseledamot​ och ...



"Partiet Nyans om valresultatet – fortfarande optimistiska

Nyans hoppades på att sig in i riksdagen och i fullmäktige i Malmö. Men rösträkningen börjar närma sig sitt slut och så blir det med största sannolikhet inte. Nu står partiets hopp till förtids- och utlandsrösterna.

Text: 


Sveriges yngsta parti ser inte ut att få några mandat, varken i riksdagen eller i Malmö. Rami Hussein, partistyrelseledamot​ och partisekreterare sa i en intervju med Sydsvenskan före valet att man hoppades och trodde att man skulle klara fyraprocentsspärren."


Källa, Sydsvenskan 12 september 2022:


Partiet Nyans om valresultatet – fortfarande optimistiska – Sydsvenskan



"Språk

  • Arabiska

    Modersmåls- eller tvåspråkig nivå"


Källa:


Hibba Abbas - Reporter - HD-Sydsvenskan | LinkedIn



Partiet Nyans är registrerat hos Valmyndigheten - PARTIET NYANS


"Valmyndigheten har den 31 oktober 2019 beslutat att registrera den anmälan om deltagande i 2022 års val till riksdagen (och därmed också för 2022 års val till landstings- och kommunfullmäktige i hela landet och för 2024 års val till Europaparlamentet) som gjorts under partibeteckningen Partiet Nyans (med symbol)."


Kungörelse om beslut att registrera anmälan om deltagande i val | Valmyndigheten


"Valmyndigheten har den 21 april 2022 beslutat att registrera den anmälan om deltagande i 2022 års val till riksdagen som gjorts under partibeteckningen Stram Kurs Sverige."


Kungörelse om beslut att registrera anmälan om deltagande i val | Valmyndigheten


"Begäran om rättelse

John Doe

Felaktigt påstående som Historielärarföreningen begär rättelse av:
"Sveriges yngsta parti ser inte ut att få några mandat, varken i riksdagen eller i Malmö."
Källa 12/9 2022:
Bevis för att påståendet i SDS text är fel:



Jakob V. H. Holtermann: Trusler imod undervisning i Muhammedtegninger skal ikke kun løses lokalt – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.