lördag 17 september 2022

Kommande artikel avslöjar Paludans inflytande på Riksdagens valresultat

 

för 11 timmar sedan — Det menar Fempers nyheters chefredaktör Anna-Klara Bratt som kallar Rasmus Paludans koranbränningar för uppvigling, och riktar hård kritik mot både medier och ...



"Redan i april sattes årets valframgång för SD i spinn. Kent Ekeroth, tidigare rättspolitisk talesperson i landsflykt och ansvarig utgivare för Samnytt (före detta Avpixlat), var precis som tidigare nationella raider, en av huvudpersonerna bakom lanseringen av Rasmus Paludans landsomfattande turné, under vilken han åkte runt och utförde koranbränder i enlighet med polisens lista över utsatta områden.

Kampanjen följer ett klassiskt mönster: Provocera, piska upp stämningen, skapa oro och kaos och ropa på polis och militär. Uppvigling till brott ligger nära till hands, eller ordningsstörande- eller allmänfarligt beteende ett annat verktyg i polisens palett – men nej.

På valnatten firade upphovsmakarna sin kampanj helt ogenerat i sociala medier från partiets valvaka: ”Korankravallerna gjorde sitt jobb”.
Reaktion på det? En snackis? Jonathan Leman på Expo noterade tilltaget och sparade bilderna för allmänhetens beskådan på twitter.

På Säpo och Noa såg de inga som helst konstigheter med Rasmus Paludans Sverigeturné – ett ärende för varje lokalt polisdistrikt, svarade de Fempers nyheter när den tredje koranbränningen stod på tur. Trots att lokalbefolkning kommit i kläm. Trots att den lokala polisen var i chock, blev övermannade och fick ta hjälp av nationella insatsstyrkan så var det inte Paludans uppenbara provokationer som hamnade i centrum för besluten eller debatten, utan de som bor i dessa eftersatta områden. Inte ett, utan två mc-gäng har funnits med under turnén."

"Trots Rasmus Paludans koranbränningar och oron de skapat, trots krig i närområdet, en falnande global pandemi, darriga Natoförhandlingar och en så kallad energikris skänkte Andersson i ett ord bort alla röster från landets svensk-somalier – allt för att hålla männen som skiter i mänskliga rättigheter, vill bygga ut kärnkraften och skriker efter subventionerad bensin på gott humör. Hur är det ens möjligt?"


Källa 20 september 2022:


Här löpte valrörelsen 2022 amok - Fempers


Nej til Islam i Danmark på Twitter: ”@robertstenkvist @JonathanLeman Paludan blev inte utesluten ur AfS. Han blev avbokat från att hålla tal. Paludan har kämpat för att rädda Sverige och jobbar som advokat. Vad har du gjort?” / Twitter


Muslimsk lærd: Salman Rushdie var blevet straffet med døden i et islamisk land – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.