söndag 9 oktober 2022

Reporterns ärende om UFO-Sverige kom aldrig fram till ansvarig utgivare



1 oktober 2022 lovade SVT:s reporter Edina Foric Historielärarföreningen, att ta påstådd desinformation från UFO-Sverige till sin ansvarige utgivare Tobias Wallin.


Motala, Östergötland, SverigeReporterSVT
Se Edina Forics profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk. Edina har angett 3 jobb i sin profil. Se hela profilen på LinkedIn, se Edinas kontakter ...


Edina Foric – Reporter – SVT | LinkedIn


4 oktober 2022 påstår redaktionschef Tobias Wallin till Historielärarföreningen, att han aldrig fått något skriftligt eller muntligt meddelande eller ens något mejl om UFO-Sverige från sin reporter Edina Foric.


Mjölby, Östergötland, SverigeRedarkionschef, ansvarig utgivareSVT
Se Tobias Wallins profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk. Tobias har angett 1 jobb i sin profil. ... Tobias Wallin. Redaktionschef SVT Öst. SVT ...


Tobias Wallin - Redarkionschef, ansvarig utgivare - SVT | LinkedIn


HLF frågade Edina gång på gång 2 oktober hur hon tänkte ta sa vidare till Tobias. Var det genom mejl, skriftligt meddelande, telefon eller muntligt. Edina vägrade varje gång svara på den enkla frågan. Hennes svar var hela tiden:


" - Jag tar det vidare till Tobias, så får han besluta."


Inget beslut kom, så HLF kontaktade redaktionschef Wallin. Han blev arg över att HLF störde honom. Sedan kom mejl om påminnelse inte heller fram till hans inkorg från HLF. Det drog ut på tiden. Till slut beslutade Wallin att inte göra något åt saken alls.

Så nonchalant och oproffsigt betedde sig reportern på SVT Nyheter Öst och hennes redaktionschef. Det är anledningen till att desinformationen kvarstår för tittarna. SVT Nyheter Öst hjälper UFO-Sverige att ljuga om historien med sitt ufo-arkiv AFU, efter att ha gjort flera försök att få bort frågan. Inte heller har de kunnat bevisa att HLF haft fel i sak. För skattebetalarnas pengar struntar de båda i att UFO-Sveriges propaganda fortsätter i nyhetsklippet och i SVT Play.

HLF har därför inte längre något förtroende för SVT. Granskningsnämnden för press, radio och tv har sedan tidigare meddelat att de inte tar upp saker om UFO-Sveriges medverkan i SVT, även om det skulle vara ensidisgt eller partiskt. Stolt beslutade den myndigheten att de valt bort ärenden om UFO-Sverige för att de kan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.