onsdag 24 maj 2023

Blev Anders Berglund tillfrågad eller framröstad som UFO-Sveriges ordförande 2013?

 


En person kan tillfrågas att kandidera till ordförandepost i en omröstning för en förening. En person kan inte bli tillfrågad att bli ordförande i en förening och sedan tacka ja och få ordförandeposten. Hur gick det till 2013 för Anders Berglund? 

Det finns 24 maj 2023 två versioner publicerade hos UFO-Sverige. I första versionen verkar det som om inga andra kandidater fanns och att någon okänd för läsaren kommit och frågat Berglund att ställa upp och direkt ta ordförandeposten utan omröstning. I andra versionen står om en traditionell stämma med röstning.

Båda versionerna är publicerade på UFO-Sveriges hemsida ufo.se utan att läsaren kan veta vilken av versionerna som är sann. Båda versionerna kan inte vara sanna samtidigt. Desinformation i ena fallet. Vilket?


"2013 blev Anders tillfrågad att bli ordförande för UFO-Sverige och tvekade inte att tacka ja."


Källa:


Berglund, Anders (1979-) (ufo.se)


"Svahn är även vice ordförande och internationell samordnare (International director) i Riksorganisationen UFO-Sverige sedan organisationens riksstämma i Halmstad 4 maj 2013, då han valde att lämna ordförandeskapet och Anders Berglund av årsmötet valdes till ny ordförande."


Källa:


Svahn, Clas (1958-) (ufo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.