tisdag 23 maj 2023

Felix Herngren hävdar att UFO-Sverige inte för ut desinformation


Felix Herngren i sin förening UFO-Sverige:


IMG_3895.jpg (4032×3024) (ufo.se)


Till UFO-Sveriges revisor som klagat på texten i denna bloggpost:


Skulle du tycka att det var trovärdigt om en medlem i sekten i Knutby hade ett produktionsbolag som erbjöd TV4 att köpa en teveserie om sin egen sekt i Knutby och där enda sekten som rådfrågades var sekten i Knutby för en seriös dokumentärserie om vad som egentligen hänt? Skulle du lita på den historieskrivningen om du vetat att pastorn och Kristi brud använt desinformation till sina medlemmar och till media?



Idag fick Historielärarföreningen svar från regissören Felix Herngren. Tisdag 23 maj 2023 hävdar Herngren att UFO-Sverige inte använder desinformation. Herngren påstår sig veta detta eftersom han själv är medlem i UFO-Sverige. Felix löste medlemskap i UFO-Sverige så sent som runt 20 maj 2023 enligt UFO-Sveriges hemsida:


"Av Clas Svahn"

"En av dem som löste medlemskap var skådespelaren Felix Herngren som tillsammans med ett teveteam filmade under hela dagen för det som ska bli en dokumentärserie om ufo i fyra delar om 44 minuter vardera som kommer att sändas i TV4 under nästa år."


Källa:


Start (ufo.se)


Eftersom Herngren inte trodde på HLF:s uppgift erbjöd vi Herngren att få ta del av ett exempel på desinformation. Det ville inte Herngren alls. Då frågade HLF om UFO-Sverige förvarnat honom om att vi skulle höra av oss. HLF fick inget svar på frågan från Herngren. Felix avslutade med att säga att HLF kan skriva om det på sin blogg. HLF har inte berättat för honom att vi har en blogg. Så någon har upplyst honom om det i förväg. 

Felix kallade HLF för Rickard. Just då stod Felix och arbetade i ett larm av oljud eller filmande buller.

HLF frågade innan dess Felix om de använder någon annan ufoorganisaton än UFO-Sverige för rådfrågningar. Det sa Felix att de inte gör.

HLF ville upplysa att om UFO-Sverige är enda ufoorganisationen de använder sig av i en dokumentärserie om ufo, så kan det vara värt att veta att UFO-Sverige tidigare bevisligen vid flera tillfällen spridit desinformation genom åren. Om Felix inte vill veta något av detta kan HLF inte tvinga honom. Men då blir det en dokumentärserie i fyra delar som sänds våren 2024 i skattefinansierade TV4 om hans egen förening UFO-Sverige som han själv är medlem i. Hur trovärdig är en sådan dokumentärserie?

HLF frågar om dokumentärserien ska ha inslag av komik. En naturlig fråga eftersom mycket av det Felix gjort är komedi. Herngren försäkrar HLF om att det inte ska bli en komedi utan en högst seriös serie om ufo.


Produktionsbolaget FLX:

FLX | Producing content for television, features and commericals.


HLF frågar FLX vem som är ansvarig för ufo-serien som ska sändas våren 2024 på TV4. FLX svarar att det är deras kollega John Nordling:

John Nordling - TV-producent Film-producent Skådespelare Regissör - Freelance | LinkedIn


FLX lämnar ut kontaktuppgift till Nordling. När HLF söker Nordling får vi kontakt med honom. HLF börjar ställa frågor till honom om kontakt med forskare som UFO-Sverige ska förse produktionsbolaget FLX med. John undrar hur HLF vet det. Då svarade HLF att det har UFO-Sverige gått ut med på sin domän och skrivit senast igår 22 maj 2023. Så uppgiften är offentliggjord:


"När Fred hörde av sig om TV4-produktionen så svarade jag honom och kontaktade ett ufovittne som jag tror att de kan ha nytta av att intervjua. Skickade också kontaktuppgifter till forskare som jobbar med Hessdalenfenomenet."


Källa:


Tvättar, hjälper TV4 och fixar Eorinummer | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


När HLF frågade John om han kände till något om att UFO-Sverige ägnat sig åt desinformation i ufo-frågan, så lämnade John Nordling direkt över till Felix Herngren för att han trodde att Felix bättre kunde bemöta frågorna eller upplysningen. Felix kom direkt. Alltså var det inte HLF som sökte Herngren då vi aldrig uppgett att vi ville tala med honom eller störa honom i hans filmarbete. Det var Nordlings och Herngrens eget val.

Det känns mycket obehagligt att UFO-Sverige förvarnar om att HLF kan upplysa ett produktionsbolag om fakta. Anledningen är naturligtvis att UFO-Sverige inte vill att produktionsbolaget ska få en kompletterande bild om ufo än det monopol UFO-Sverige har. Eller att produktionsbolaget ska tvivla på UFO-Sveriges uppgifter från insatta HLF som avslöjat UFO-Sveriges desinformation flera gånger.

Resultatet blev som UFO-Sverige hoppades. Herngren avbröt upplysningen innan den ens kunde äga rum. Det har han rätt att göra. Skattebetalarna får betala priset för ensidigheten. Det blir UFO-Sveriges egen ideologi, den tredje vägens ufologi, som gör urvalet till dokumentärserien.


"Telia Company AB[2][3] är en teleoperatör och ett mediehus delvis ägd av svenska staten."


"Den 20 juli 2018 presenterade Telia Company en överenskommelse om att överta Bonnier AB:s verksamhet i Bonnier Broadcasting, det vill säga TV4C More och finska MTV för 9,2 miljarder SEK.[10] Därmed utökas verksamheten från telekommunikation till att även inkludera TV-verksamhet. Överenskommelsen hade föregåtts av samtal mellan parterna. Efter mediespekulation hade dessa samtal bekräftats av Telia Company den 25 maj. Köpet gick igenom i december 2019."


Källa:


Telia Company – Wikipedia


UFO-Sveriges revisor har i ett mejl till Historielärarföreningen 23 maj 2023 bett HLF redovisa desinformation UFO-Sverige ägnat sig åt genom åren, för att kunna bemöta den. Det ställer HLF givetvis upp på. Sänd HLF förskottsbetalning för det arbetet du vill ha utfört!

Om revisorn inte accepterar att betala för tjänsten så kan han själv läsa igenom vår blogg.

HLF går också med på att delge informationen till produktionsbolaget FLX gratis, så att tittarna inte ska drabbas. Vill revisorn att FLX ska få informationen om UFO-Sveriges desinformation får han själv övertala Herngren att vara lyhörd. Tills dess ger HLF inte sitt stöd åt trovärdigheten i ufo-serien, när urval görs utifrån UFO-Sveriges ideologi som använder desinformation på högskola och i intervjuer.

HLF kan när som helst ställa upp och bevisa för Felix Herngren att han har fel när han hävdar att UFO-Sverige inte för ut desinformation. Felix har rätt till sin åsikt och en åsikt är det han har om UFO-Sverige och desinformation. För det är sannerligen inte kunskap eller fakta Felix har eller ens vill få om UFO-Sverige. Därmed är FLX dokumentärserie inte trovärdig.

 



Knutby skriven av person utanför sekten är mer trovärdig än FLX serie om ufo och UFO-Sverige:


Streama Knutby direkt på webben och i våra appar. Se hela programmet och mycket mer på TV4 Play!
Verklighetsbaserad dramaserie med Alba August och Aliette Opheim om det uppmärksammade Knutbyfallet. Serien bygger på Jonas Bonniers roman med samma namn ...
25 jan. 2023 — Tv-serien ”Knutby” får en andra säsong, rapporterar Dagens Nyheter. Säsong två beräknas få premiär på C More/TV4 under 2024.

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen - Clas Svahn - Bok (9789155234966) | Bokus


Historielärarföreningen litar däremot på Felix Herngrens humor:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.