lördag 21 december 2019

UFO-Sverige kränger pengar ur ännu ett museum


"Pratade också en stund med vännen Anders i Vaxholm som tyckte att jag skulle kontakta museet där eftersom de ska ha rymdtema under våren och sommaren. Kanske något för UFO-Sverige att haka på, menade han. Kanske det. Jag ska ringa och prata med ansvariga så snart jag hinner."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns ufo-blogg torsdag 19 december 2019:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59044


UFO-Sverige hävdar i sin vidskepelse den tredje vägens ufologi, att det inte finns några utomjordingar som ligger bakom ufon. Ändå vill UFO-Sverige gärna att ännu ett museum ska betala dem för att lura sina besökare.

Det torde denna gång röra sig om Vaxholms fästnings museum som kommer att få punga ut med hemlig summa till UFO-Sverige:

http://www.vaxholmsfastning.se/


Tidigare har åtminstone två museum som är stiftelser, men till största delen skattefinansierade, dolt för allmänheten vilka summor de betalat ut till UFO-Sverige:

Regionmuseet i Kristianstad:

http://www.regionmuseet.se/

http://www.mynewsdesk.com/se/regionmuseet-kristianstad/pressreleases/tro-det-om-du-vill-beraettelser-om-ufo-n-2825023

Västergötlands museum:

http://vastergotlandsmuseum.se/julkalender/


De skattebetalare i Vaxholm som vill att UFO-Sverige som inte tror på UFO, ska få visa sin ufo-utställning kan skriva uppmuntrande mejl till museet. Exempelvis:

Ja, tack! Jag vill gärna se en ufo-utställning som inte innehåller ett enda bevis för ufo för mina skattepengar.

Den som inte tycker idén är bra kan skriva till museet exempelvis:

Nej tack! Jag vill inte bli lurad på skattepengar. Om utställningen inte innehåller ett enda bevis för ufo och ställs ut av en ufo-organisation som inte tror på ufo utan bara sprider vidskepelse, så är det självklart för mig som normalbegåvad människa att ifrågasätta nyttan.

Här finns en förteckning över Vaxholms museer med kontaktuppgifter dit du kan vända dig med dina synpunkter innan det är för sent när en tjänsteman på något museum snart får ett samtal från UFO-Sverige:

https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/uppleva-och-gora/kultur/museer-gallerier-konst.html

Glöm inte att du som använder din grundlagsskyddade yttrandefrihet kan riskera att få dina åsikter ifrågasatta av en mellanchef på tidningen Dagens Nyheter, som har en hel säkerhetsorganisation att sätta in om inte åsikterna passar. Varför tidningen Dagens Nyheter hotar använda sin säkerhetsorganisation för att försvara UFO-Sveriges verksamhet går tidningen inte ut med. Historielärarföreningen har öppet bett att få träffa Dagens Nyheters säkerhetsorganisation för att få reda på det. Men inte fått något gehör.


"John Doe

Lör 2019-12-21 18:32


  •  kulturen@vaxholm.se


Läs på Historielärarföreningens blogg om att UFO-Sverige kommer att kontakta ett museum i Vaxholm och erbjuda samarbete mot pengar. Historielärarföreningen vill gärna veta vilket museum det rör sig om som ska ha ett rymdtema till våren eller sommaren 2020, för att kunna publicera det på sin blogg:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.