tisdag 10 december 2019

Ufoblogg ifrågasätter Säkerhetspolisens minnesförlust


"Gunnar gladde oss alla med att visa upp sin nya modell av ett svenskt ufofall, nämligen Håknäsfallet från den 23 augusti 1991, ett av de mera spännande svenska fallen där Säkerhetspolisen kopplades in – och drabbades av akut minnesförlust några år senare."

Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg 7 december 2019:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58884


UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn får vara glad över att Säkerhetspolisen inte berättar allt. Det är så de ska arbeta. Likaså har Svahn genom åren intervjuat en rad anställda inom Försvarsmakten som till Svahns stora förtjusning svarat att de aldrig någonsin sett några ufo från andra planeter. Det kan hända att det är sant. Men Svahn tar det som bevis för att det inte finns ufo från andra planeter. Det är det inte. För om försvarsanställda verkligen sett något, kanske de inte får lämna ut det till Svahn eller andra. Försvarsmakten och Säkerhetspolisen kan vara bundna av sekretessavtal de skrivit på vid anställningen om att inte lämna ut känslig information. Vid pensionen eller när anställningen upphör får de skriva på ytterligare ett sekretessavtal. Det nya avtalet gäller samma känsliga information fast livet ut. 

Svahn försöker framhäva sådana vittnen från Försvarsmakten eller Säkerhetspolisen som trovärdiga. Inom the art of deceiving är lögner tillåtna och nödvändiga. Därför är dessa personers utsagor helt värdelösa i bevisfrågan om ufon från andra planeter besökt Jorden eller Sverige. Svahn umgås med sådana personer och ringer dem och litar på dem. Det kan man per definition inte på underrättelsepersonal som skriver sekretessavtal som gäller livet ut. Se bara på hur varje president i USA svarar murvlar som Svahn undvikande om vad de briefats om i ufofrågan. Presidenterna får inte svara ärligt och förstår till skillnad från Svahn även varför deras land tjänar på att inte berätta sanningen. Svahn tolkar allt sådant som att bevis saknas. Sedan sprider han tyvärr sin vidskepelse och kallar sin metod vetenskaplig. Svahn är varken vetenskapsman eller underrättelsepersonal, så hans egna slutsatser i bevisfrågan saknar trovärdighet. 

Vad säger denna bild om hur Säkerhetspolisen tänker eller vet? Det är bilden där Gunnar visar upp Håknäsfallet:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/12/gunnar191207.jpg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.