lördag 14 december 2019

Musikhjälpen lurad av UFO-Sverige


Igår satte många kaffet i vrångstrupen när UFO-Sveriges vice ordförande dök upp i direktsändningen av SVTs program Musikhjälpen. Eftersom det rör sig om skattefinansierad verksamhet under täckmanteln public service måste det vara tillåtet med en recension. Som vanligt lyckades Clas Svahn ta ner de många nyfikna frågorna till att göra alla besvikna med sin självpåtagna expertroll som propagerade ut att inga bevis finns att ufo har utomjordisk intelligens.

Värst var Svahns svar till ståupparen Carl Stanley på hans fråga om Bob Lazar. Slutsatsen från Svahn var att Lazar påstått sig ha sett en utomjording hastigt i ögonvrån. Carl Stanley räddade upp situationen med såväl källkritik som humor. Men tittarna fick intrycket att det var allt Lazar hade att bjuda på. Det rimmar inte alls med att en långfilm baserad på Bob Lazar släppts 2018. Innehåller långfilmen endast en sekund av vad Lazar sett i ögonvrån? Vad handlar resten av filmen om?

Propagandaminister Svahn konstaterade att Area 51 och anläggningen S4 enbart innehöll militärens testflyg så vitt han visste.

Vem bjuder in Svahn till program efter program? Och låter honom lura tittare samt lyssnare som inte är pålästa i ufofrågan, så att de inte märker hur Svahn smyger ut sina ufoförnekelser under intrycket att de är fakta från honom själv som expert. Han är ingen vetenskapsman och sprider vidskepelsen den tredje vägens ufologi. Det förstår inte tittarna.

Idag hyllar Svahn sig själv på sin ufoblogg för sin medverkan. Han fick också i direktsändning göra gratis reklam för fältundersökningskursen om ufo som säljs till dumma får för tusentals kronor var. De kommer efter Svahns kurs aldrig någonsin att hitta ett enda bevis för ufo med utomjordisk intelligens. UFO-Sverige har historiskt underkänt samtliga bevis och kommer att fortsätta med det på grund av sin ideologi. Pengarna stoppar UFO-Sverige i egen ficka. Och reser sedan upp pengarna på gemytliga utlandsresor.

Clas Svahns hyllning till sig själv 14 december 2019, dagen efter att Musikhjälpen släppte in honom:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58973


Jämför filmen om Bob Lazar med kalkonrullen om Clas Svahn och hans fältundersökare som SVT Play valt att skrota::

https://www.imdb.com/title/tt9107368/

https://webb-tv.nu/spokraketerna-svt-play/


Denna bloggpost är läst av Sveriges Radio lördag 14 december 2019 enligt Mediacreeper:

historielararna.blogspot.com *2019-12-14 19:13Sveriges Radio AB

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


"Musikhjälpen Sveriges Radio Digitala Medier <musikhjalpen@sverigesradio.se>


Lör 2019-12-14 19:13



  •  John Doe
 

Hej!
Just nu pågår Musikhjälpen 2019. Vi får många mail under veckan och försöker svara så snabbt vi kan. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.