torsdag 16 februari 2023

Polis förbjuder koranbränning vid ambassader, men beslut överklagas för att försvara yttrandefriheten

 



Tv-klippet:


Experten: ”Fel av polisen att stoppa koranbränningen” | SVT Nyheter


Expert: Fel av polisen att neka koranbränning (omni.se)


för 46 minuter sedan — Den 21 januari höll den högerextreme politikern Rasmus Paludan en tillståndsgiven manifestation vid Turkiets ambassad i Stockholm, där han brände en koran.



İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi (gazeteduvar.com.tr)


för 13 timmar sedan — Svensk politi stopper igen koranafbrænding – risiko for terrorangreb. Svensk politi har afvist en ansøgning om at brænde koranen uden for Iraks ambassade i ...


för 5 timmar sedan — Polisen har återigen nekat tillstånd för en koranbränning – den här gången utanför Iraks ambassad. Beslutet motiveras med att protesten skulle kunna leda ...


"SVT Nyheter har varit i kontakt med mannen som ansökt om att få bränna koranen utanför Iraks ambassad.  

Mannen, som själv har en irakisk bakgrund, säger att han nu har överklagat beslutet.  

– Jag vill visa alla hur farlig koranen är. Jag är övertygad om att lagen står över alla religiösa lagar och grupper, och att den gäller alla lika."


Källa 16 februari 2023:


Polisen nekade tillstånd för koranbränning – igen | SVT Nyheter




Polisen i Stockholm: Koranbränningar kommer i regel inte att tillåtas | SVT Nyheter

för 4 timmar sedan — Den danske högerextremisten Rasmus Paludan bränner en koran på Lilla Bantorget i Stockholm i maj förra året. Arkivbild. Foto: SvD/TT.


"Polisen i Stockholm har nekat tillstånd för ännu en koranbränning – den här gången utanför Iraks ambassad, rapporterar SVT Nyheter."


Källa 16 februari 2023:


Polisen sade nej till ny koranbränning | SvD


SVT Nyheter på Twitter: ”JUST NU: Polisen har återigen nekat tillstånd för en koranbränning – den här gången utanför Iraks ambassad. https://t.co/zTMNMucEEy https://t.co/NgYzZkLoEL” / Twitter


för 11 timmar sedan — Koranbränningen utanför turkiska ambassaden blev inställd. Demonstrationstillståndet blev ej godkänt och därmed fick inte Rasmus Paludan bränna någon


"Koranbränningen utanför turkiska ambassaden blev inställd. Demonstrationstillståndet blev ej godkänt och därmed fick inte Rasmus Paludan bränna någon koran. Det verkar dock inte vara ett ärende som är färdigt, för nu har experter både inrikes och utrikes konstaterat att det inte är förenligt med rådande lagstiftning." 


Källa 16 februari 2023:


En provokation och ett otroligt resursslöseri – Dalabygden


Polisen nekar ny koranbränning vid Iraks ambassad 2023.02.16 - Flashback Forum


Richard Jomshof på Twitter: ”Att en medborgare nekas att utöva sina demokratiska fri- och rättigheter är allvarligt. Vi kan inte under några som helst omständigheter låta islamister och terrorister sätta gränserna för vår yttrandefrihet. https://t.co/3FEcChwnUX” / Twitter


SVT Text 16 februari 2023:


Dagens Nyheter
Anonymous Sudan säger sig ligga bakom svenska ...
Enligt gruppen är syftet med attackerna att markera mot de svenska koranbränningarna som genomförts av den högerextrema politikern Rasmus Paludan.
.
För 2 timmar sedan


Källa 16 februari 2023:


Anonymous Sudan säger sig ligga bakom svenska överbelastningsattacker - DN.SE


för 4 timmar sedan — En ansökan om att bränna en koran utanför Iraks ambassad i Stockholm har behandlats av polisen. Polisen kommer, för andra gången i följd, ...
för 4 timmar sedan — Polisen i Stockholm har nekat tillstånd för ännu en koranbränning – den här gången utanför Iraks ambassad, rapporterar SVT Nyheter.
för 1 timme sedan — Polisen har nekat ett tillstånd för en manifestation där man avser att elda upp en koran utanför Iraks ambassad, rapporterar SVT.
för 17 timmar sedan — ... att bränna en koran och förnedra flera miljoner muslimer och deras religion?, ... som tillåter att bränna en koran i närheten av Turkiet ambassad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.