lördag 24 februari 2024

Styrelsen i kyrkans folkhögskola lyfter lärares medverkan i UFO-Sveriges teveserie med Felix Herngren



Källa:


Styrelse – Karlskoga Folkhögskola (karlskogafolkhogskola.se)


Med kristen tro som grund ska skolorna erbjuda en miljö för bildning och personlig utveckling. De ska vara tillgängliga för alla, hävda allas lika värde och ...


"Huvudman för skolan är Equmeniakyrkan och ungdomsförbundet Equmenia.


Equmeniakyrkan är en kyrka som bildades 2011 genom en sammanslagning av Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan. Kyrkan har sina rötter i 1800-talets folkväckelse och folkrörelser."


Källa:


Om skolan – Karlskoga Folkhögskola (karlskogafolkhogskola.se)


Styrelsen berättar fredag 23 februari 2024 för Historielärarföreningen, att det självklart strider mot skolans teologiska värderingar med teveprogram där deras lärare deltar som handlar om ufo, storhäxa och healers. Styrelsen undrar om läraren kommer att synas med bild och namn i Felix Herngrens dokumentärserie på TV4 våren 2024. Historielärarföreningen svarar att läraren kommer att synas tydligt. Och att läraren redan nu lämnat ut sin medverkan med bild och namn till föreningen UFO-Sverige inför programmet där hon filmades. Det är fullt synligt för alla att läsa eftersom UFO-Sverige publicerat uppgifterna.

Styrelsen frågar om lärarens namn. HLF lämnar inte ut vad läraren heter eller vilka ämnen hon undervisar i, eftersom hennes medverkan sker privat och på hennes fritid. HLF har inget att anmärka på hur hon utför sitt arbete. Men HLF har rätt att berätta glädjebudskapet, att skolan kan vara stolt över att en av deras lärare medverkar i TV. Uppgiften har ju redan offentliggjorts på UFO-Sveriges domän. Det är inget HLF behöver hålla tyst om. HLF hänvisar styrelsen att själv se på dokumentärserien som sänds med start vecka 13 år 2024. Tills dess ska styrelsen lyfta frågan om Herngrens teveserie med UFO-Sverige där deras lärare medverkar. Det är inget skolan eller styrelsen kan eller får lägga sig i. Vad HLF förstår ska styrelsen lyfta frågan eftersom det kan komma frågor när läraren känns igen i TV4 och folk har frågor om programmet. Styrelsen säger att det är en fråga för skolans huvudman:


Karlskoga folkhögskola har Equmeniakyrkan och ungdomsförbundet Equmenia som huvudmannarörelse. Styrelsen tillsätter rektor och fastställer mål och ...


Styrelsen säger att det hör man ju själv, att ufo, häxa och healers i Herngrens program inte är något kristet.


Personal – Karlskoga Folkhögskola (karlskogafolkhogskola.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.