onsdag 28 april 2021

Aftonbladet har försökt diskutera historielektion med SD-politiker


för 5 timmar sedan — Polhemskolan i Lund. Foto: LUNDS KOMMUN ... 13 januari skrev han ett mejl till sin dotters historielärare på Polhemsgymnasiet i Lund. Ohlin hade hemma i ...


Bild på Polhemskolan i Lund med Johan Ohlin inklippt till vänster och Aftonbladets kolumnist Peter Kadhammar inklippt till höger:

 bc98d48d-9042-4069-8307-e4d41391b8a9 (800×343) (aftonbladet-cdn.se)


"Johan Ohlin, en av partiets lokala tungviktare, skriver till en rektor och en lärare att han ska dokumentera vidare undervisning och återkommer vid behov. Ohlin är en av Sverigedemokraternas viktiga politiker, kommunfullmäktiges ordförande i Hörby, därmed en av förgrundsfigurerna för SD:s Sverige.

13 januari skrev han ett mejl till sin dotters historielärare på Polhemsgymnasiet i Lund. Ohlin hade hemma i köket hört lärarens distansundervisning. Denne hade benämnt försöket till statskupp i Washington veckan före som Trumps försök till statskupp. Vilket var en korrekt beskrivning."


"Nästa dag publicerar Samnytt namn och bild på dottern: Regeringen piskade upp hatet mot XX (dotterns namn) familj – nu får tonåringen hotfulla brev hem. Ingen annan har publicerat tonåringens namn och bild men nu blir hon som påstått offer ett politiskt redskap.

Rubrikens flera brev – hotfulla är pluralis – visar sig i texten vara ett – singularis – och mer oförskämt än hotfullt: Sydsvenskans urklippta artikel med en handskriven kommentar, Äntligen en riktig Führer här i Hörby!!! Undertecknat Olle och tre svastikor.

 

Det började med att politikern Johan Ohlin ville styra och ställa med undervisningen. Det började med att Johan Ohlin utsåg sig själv till politisk kommissarie som ska övervaka lektionerna.

Det slutar med att Johan Ohlin och hans familj utmålas som offer för regering och media."


"Johan Ohlin svarar inte när jag frågar vad som var fel med att beskriva kuppförsöket i Washington 6 januari som ett kuppförsök."



Källa, Aftonbladet onsdag 28 april 2021:


Sverigedemokrat vill politiskt kontrollera gymnasieundervisning | Aftonbladet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.