torsdag 22 april 2021

Lärarnas Riksförbunds artikel idag om historielektion som blir fråga för Riksdagen

 

"Fredrik Clausson är läraren på Polhemskolan i Lund som utsattes för påtryckningar om undervisningen av SD-politikern Johan Ohlin. Nu berättar han om påtryckningarna efter historielektionen, som blir en fråga för riksdagen."

"Motsättningarna ifrågasätts dock av SD:s riksdagsledamot Markus Wiechel.

I en skriftlig riksdagsfråga vill han att Anna Ekström redogör vilka åtgärder hon tänker vidta i syfte att stärka föräldrars möjlighet att engagera sig i sina barns skolgång, och hur det kan kopplas till föräldrar som är partianknutna.

”På sociala medier ser vi hur utbildningsminister Anna Ekström motsätter sig att makthavare lägger sig i lärares lektioner. Som referens till detta används en pappa från Hörby som med sin privata e-post har kontaktat läraren på sitt barns skola”, skriver Markus Wiechel.

Trots att föräldern i fråga har skrivit från sin privata adress och inte nämnt sitt politiska engagemang har det rört upp känslor hos utbildningsministern. Det går bara att tolka på ett sätt, enligt SD:s riksdagsledamot:

”Anna Ekström önskar hindra föräldrar, åtminstone de som råkar vara anslutna till ett politiskt parti, att engagera sig i sina barns skolgång. Det torde råda en någorlunda bred enighet i Sverige om att undervisningen i Sverige ska fokusera på kunskap och inte hålla på med politisk indoktrinering.”

Senast den 28 april vill han ha utbildningsministerns svar."


Källa, Lärarnas Riksförbunds medlemstidning Skolvärlden torsdag 22 april 2021:

Läraren efter SD-politikerns påtryckningar: ”Är ute på ett sluttande plan” – Skolvärlden (skolvarlden.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.