tisdag 27 april 2021

Utbildningsutskottets Roger Haddad (L) i debattartikel idag om historielärare och skollagen


 "Sydsvenskan


Tis 2021-04-27 11:46
  •  Du



Bild på Roger Haddad från Sveriges riksdag.


Debattinlägg: ”Freda lärare från politisk och religiös påtryckning.”

Att en SD-politiker agerade mot en historielärare är det senaste kända exemplet på en utveckling som pågått under flera år. Det är inte bara ett arbetsmiljöproblem – utan också ett demokratiskt problem, skriver Liberalernas skolpolitiska talesperson Roger Haddad.

Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
En förtroendevald för Sverigedemokraterna i Hörby har nyligen agerat gentemot en lärare i historia. Politikern satt i egenskap av förälder med på en distanslektion och hörde efteråt av sig till läraren via mejl och kritiserade undervisningen. Det kan inte tolkas på annat sätt än som en medveten politisk markering."
"Skrivningen i skollagen är otillräcklig. Det har visat sig att många lärare och rektorer känner stor press från föräldrar och elever som ifrågasätter undervisningsmetoder, betyg och provresultat. I Kiruna krävde kristna föräldrar att läraren skulle hoppa över sex- och samlevnadsundervisningen. På muslimska Römosseskolan i Göteborg har det i över tjugo år bedrivits könsuppdelad undervisning efter krav från föräldrar. I Hörby agerade SD-politikern gentemot historieläraren då han ansåg att undervisningen var alldeles för vänsterinriktad."
Läs hela artikeln i Sydsvenskan tisdag 27 april 2021:
”Freda lärare från politisk och religiös påtryckning.” - Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.