onsdag 23 juni 2021

Skolpolitikers debattartikel idag om Polhemskolans berömda historielektion


för 6 timmar sedan — ... kommunfullmäktiges ordförande i Hörby kommun, blev upprörd över att gymnasieläraren Fredrik Clausson på Polhemskolan i Lund beskrev stormningen av ...


"Frågan har aktualiserats efter att Johan Ohlin (SD), kommunfullmäktiges ordförande i Hörby kommun, blev upprörd över att gymnasieläraren Fredrik Clausson på Polhemskolan i Lund beskrev stormningen av Kapitolium i USA den sjätte januari som ett försök till statskupp på en fjärrlektion i historia med Ohlins dotter. Läraren anklagades för att ”se fascister överallt”, för att ha en ”omaskerad vänsterslagsida” och att eleverna ”liksom DDR” enbart får uttrycka vissa åsikter.

Ohlin skrev till Clausson att han skulle hålla ett öga på framtida lektioner ”med hopp om bättring” och återkomma vid behov. Dessutom påstod Ohlin att han har rätt att spela in framtida lektioner, vilket jurister har påpekat kan vara olagligt enligt upphovsrättslagen, brottsbalken och dataskyddslagen. Dessutom, enligt skollagen, är skolan ingen allmän eller offentlig plats."

"Anton Sjöstedt, legitimerad gymnasielärare, liberal skolpolitiker och före detta universitetslärare."


Källa, Värmlands Folkblad 23 juni 2021:

Debatt: Föräldrars påtryckningar på lärare har ökat över tid - Värmlands Folkblad (vf.se)


Anton Sjöstedt | Arvika (liberalerna.se)


Hej, idag är det den femtonde december och dagens lucka presenteras av Anton Sjöstedt, Liberalerna ...
15 dec. 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.