lördag 26 juni 2021

Dagens Nyheters webbredaktör erkänner för Historielärarföreningen att första publiceringen enbart innehöll gammal information om ufo-rapporten

 

"Jakob Rickardsson"


  • "Webbredaktör

    Dagens Nyheter

    –nu 4 månader

    Webbredaktör med ansvar för publicering, 

  • nyhetsvärdering och paketering på webb och i 

  • app."


Källa, LinkenIn:

Jakob Rickardsson - Webbredaktör - Dagens Nyheter | LinkedIn


"Hur kan er artikel om ufo-rapporten igår ha publicerats samtidigt som rapporten publicerades?

John Doe

Lör 2021-06-26 18:59
  •  Jakob Rickardsson

Ni kan ändå inte publicera er artikels första version samtidigt som rapporten släpptes. HLF har klockat tiden. Det är omöjligt att ni skriver en artikel när ni inte vet om rapporten säger något annat än vad som tidigare varit känt. Hade ni bara det som tidigare var känt kunde ni ha publicerat det innan rapporten släpptes. Annars får ni göra en notis om att rapporten släppts samma minut som rapporten släpps. Men inte en hel artikel, eftersom när ni publicerade den 22:47 hann ni ej läsa igenom rapporten för att se om det ni redan skrivit var relevant. Ni kan inte förutsätta det. I så fall hade ni bara inaktuella saker 22:47 som inte hade med vad som kom i rapporten att göra utan var gammal skåpmat. Inte ens 8 eller 9 sidor rapport hinner DN med att läsa på 1 minut. Vi har sett en person  som läser igenom rapporten i USA i en video och det tar betydligt längre tid än så för att ta sig igenom texten och förstå vad som är nytt. Er artikel 22:47 handlade alltså inte om ufo-rapporten som just släppts, utan om ufo-rapporten som skulle släppas.

Att ni uppdaterade var för att få in något om rapporten som släppts, eftersom DN visste att era läsare inte har en aning om klockslaget den släppts. Varför väntade ni inte att publicera tills ni uppdaterat så att artikeln handlade om den släppta rapporten ni hunnit läsa efter en halvtimma?

Lite bättre förklaring tack för oss som inte luras då vi vet att ni satt och väntade med att trycka på publiceringsknappen så fort rapporten släpptes, enbart för att vara först. Man kan inte vara först att skriva om innehållet i en släppt rapport som man inte läst igenom. För att tro på er tidning vill vi ha ett erkännande om hur ni tänkte, för kronologiskt går det inte ihop.

/Historielärarföreningen



Från: Jakob Rickardsson <jakob.rickardsson@dn.se>

Skickat: den 26 juni 2021 16:32

Till: ratta (DN) <ratta@dn.se>

Ämne: Re: Hur kan er artikel om ufo-rapporten igår ha publicerats samtidigt som rapporten publicerades?
 
Hej!

Tack för ditt mail! Artikeln i sin ursprungliga form innehöll det som redan var känt om rapporten och byggde bland annat på våra tidigare publiceringar. Denna första version publicerades alltså 22.47. När rapporten sen var överlämnad byggdes den ut under kvällen och natten. 

Vänliga hälsningar
Jakob, webbredaktör

lördag 26 juni 2021 kl. 13:41:27 UTC+2 skrev John Doe:

DN publicerade sin rapport klockan 22:47 25 juni 2021. Det var ingen notis. Artikeln var färdigskriven samtidigt som rapporten släpptes. Sedan uppdaterades den med några få saker. Det skryts nu på UFO-Sveriges sida om att DN var först i Sverige att publicera. En reporter som på sin blogg beskrev att han var bortrest till vänner på annan ort när artikeln skrevs med foto som bevis:



Historielärarföreningen vill gärna ha era förklaringar om vi ska tro på er tidning framöver.

Svara här:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.