söndag 27 juni 2021

SVT Jönköpings reporter mejlar Historielärarföreningen samt sin redaktionschef om UFO-Sveriges medverkan

 

"Ert inslag om UFO-Sverige anmäls till GRN

John Doe

Sön 2021-06-27 11:40
  •  Simon Fredling

Ja, tack för informationen! Vi vet redan att det är Rapports inslag eftersom sändningen gick i Rapport. Så i vår anmälan till GRN skriver vi att det är Rapport. Men vi har även läst på UFO-Sveriges domän hur det gick till, att du ställde någon annans frågor. Du finns där med bild. Då måste vi berätta i vår anmälan att det gick så snabbt att de inte lät dig ställa egna kritiska frågor. Personen du intervjuade har själv skrivit ut hur allt gick till på sin blogg. HLF vill få prövat av MPRT just varför denna person alltid ska intervjuas. SvD till exempel valde i stället UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund att intervjua samma dag 26 juni 2021. 

Vad vi erfarit är att Public Service av slentrian väljer samma person alltid. Eftersom UFO-Sverige har en ideologi som er intervjuperson utformat blir det den personens ideologi. Så skulle man aldrig göra med politiska ideologier, att alltid välja vice partiordförande i ett enda parti att intervjua om all politik och utelämna andra politiska partiers åsikter. Det är prövningen hos MPRT som fattas för att få ändring på saken. HLF är naturligtvis öppna för att vi kan ha fel.

Det är därför vår bedömning inte räknas, utan GRN:s. För att få deras bedömning som är objektiv krävs tyvärr anmälan. HLF har skrivit till program i förväg och påpekat att det finns andra intervjupersoner att välja. Ingen har svarat eller ändrat sig. Antingen har de då rätt eller så beror det på att de ej räds prövning hos GRN som är en tandlös myndighet.

Vi måste ju ha med hur det gick till när de tvingade dig att ställa frågor du ej kommit på själv. Om du är reporter litar HLF på att du är kapabel att ställa kritiskt granskande frågor. Så varför tilläts du ej göra det?

/HLF


Från: Simon Fredling <simon.fredling@svt.se>

Skickat: den 27 juni 2021 08:35

Kopia: Daniel Rundqvist <daniel.rundqvist@svt.se>

Ämne: Sv: Ert inslag om UFO-Sverige anmäls till GRN
 
Hej. Okej. Det är Rapports inslag och inte SVT Nyheter Jönköpings för din kännedom. 

Simon Fredling Jack
/ reporter


SVT Nyheter Jönköping
Tel: 070-923 47 69
simon.fredling@svt.se



Skickat: den 26 juni 2021 23:01

Till: Simon Fredling <simon.fredling@svt.se>

Kopia: Jönköping <jonkoping@svt.se>

Ämne: Ert inslag om UFO-Sverige anmäls till GRN
 
Historielärarföreningen anmäler ert inslag 26/6 2021 till GRN för att Public Service använder samma person från samma ufo-förening i 90 % av fallen. Ensidighet och partiskhet om en sekt som inte förklarar sin ovetenskapliga ideologi."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.