onsdag 30 juni 2021

Vad som hänt på Mellanhedsskolan prövas ej av Skolinspektionen

 

"Tolvårig judisk flicka påhoppad när svallvågor från Israel och Palestina når Malmö
https://www.dn.se/sverige/tolvarig-j...ina-nar-malmo/

Rebecka går i femte klass på en Malmöskola. En vanlig Malmötjej i jeans och gympaskor, som trivts bra i skolan och som har fina kompisar. Rebecka har haft judiska symboler i skolan förr. Lärarna har uppmuntrat henne och hon har själv velat det, känt sig trygg i sin identitet.
/---/
I tisdags i förra veckan hade någon klottrat ”Fuck Israel” och ”Free Palestine” med stora bokstäver vid hennes krok i kapprummet.

– Alla såg. Det gick inte att missa.

När Rebecka kom till skolan i måndags, efter helgen, var klottret fortfarande kvar, trots att skolpersonal ofta gått förbi. Nu måste du säga till en lärare, sa en kompis.

Klottret togs bort, en lärare pratade med klassen om allvaret i det som hänt.

– Men klottret kom direkt tillbaka, med samma handstil. Och den här gången såg folk vem som skrev.
/---/
Föräldrarna är omskakade. Först i måndags förstod de hur deras dotter har haft det under våren. För Yarin och Ester blev det en chock – fast ändå inte.

– Vi är också judar uppvuxna i Malmö. Vi vet hur det kan vara. När jag gick på gymnasiet här och hade en Davidsstjärna runt halsen sa folk hemska saker till mig, och det händer fortfarande. Men det är en annan sak när det händer ens barn, säger Ester.

Yarin, som föddes i Israel och kom hit som tvååring, kände sig under uppväxten ofta tvungen att dölja sin judiska och israeliska identitet. Han blev kallad ”judejävel” och berättar om hotfulla situationer. Nu klandrar han sig själv för det som händer dottern.

– Jag känner mig så dum. Hur kunde jag tro att vi kan bo i Malmö?


Judiska församlingens medlemmar har tvingats vänja sig vid att svallvågor från stridigheterna mellan Israel och Palestina når Malmös gator, med hat mot judar som en ingrediens.

– Hotet mot oss är kopplat till Mellanöstern. Det är bara så. Det är så sjukt tråkigt att man tillåter en konflikt som finns därnere att komma hit, säger Yarin."


Källa, Flashback om händelserna på Mellanhedsskolan:

https://www.flashback.org/sp75955268

Flashback Forum - Visa ett inlägg - Hur illa är det egentligen i Malmö??

Tolvårig judisk flicka trakasseras i skolan – svallvågor från Israel och Palestina når Malmö - DN.SE


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.