lördag 23 oktober 2021

Bidragsfinansierad film om sekten UFO-Sverige med näringspolitisk verkan

 

Filmnäringen – en stark kraft för stan - Norrköpings Tidningar

för 3 timmar sedan — ... Sverige kommer att sitta bänkade i biosalongerna juldagen 2022 för att med stor spänning följa en tonårsrebells jakt på sin försvunna pappa i filmen UFO ...



"Långfilmen UFO Sweden kommer att bli bättre, om vi får tro filmmakarna själva. Det här är den största filmproduktionen i Norrköpings historia. Den kommer att ge tydliga, positiva effekter vi som stad och region kan, och bör, ta del av. 

Rent näringspolitiskt är filmproduktion en central och viktig del av de kreativa näringarna. Den är en accelerator för branscher som ligger i gränslandet mellan kultur och näringsliv, där mängder av goda synergieffekter finns: framförallt vad gäller visualisering och digital innovation – två områden där Linköpings Universitet har forskningsmiljöer av världsklass. 

Filmnäringen är en relativt ung bransch i Norrköping men vi har redan ett 40-tal företag och mycket lokal kompetens att tillgå. Förutom det har Norrköping en gymnasieutbildning med fokus på film- och musikinriktning, vi har en filmfond, vi har Cnema med sina tre biosalonger och ett integrerat film- och medielabb. Det är Sverigeunikt."


Källa, Norrköpings Tidningar 22 oktober 2022:


Filmnäringen – en stark kraft för stan – Norrköpings Tidningar (nt.se)


Bild på huvudrollen Lennart Svahn som är samma person som Clas Lennart Svahn:


webp (980×653) (ntm.eu)


Här läser du artiklarna i NT om filmkollektivet Crazy Pictures som skapar filmen UFO Sweden. Den handlar om Lennart Svahn i UFO-Sverige:


Crazy Pictures – Sida 1 – Norrköpings Tidningar (nt.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.