onsdag 27 oktober 2021

Linköpings universitet uttalar sig om sin forskare som vill samarbeta med UFO-Sveriges bluffarkiv AFU

 

Karin Oldbring - Linköpings universitet

Besöksadress. Studenthuset, Rum 7101. Campus Valla. Taggar Visa/dölj innehåll. Infocenterenheten (INF) · Studentavdelningen (SA) · Universitetsförvaltningen ...


Linköpings universitet har en administratör som heter Karin Oldbring:


Karin Oldbring - Linköpings universitet (liu.se)


Oldbring berättar tisdag 26 oktober 2021 för Historielärarföreningen att hon skickat ärendet vidare till en kollega. Det gäller vilken forskare på LiU som samarbetar med UFO-Sveriges bluffarkiv AFU i Norrköping. Där ärendet hamnat har Oldbring ingen tillgång längre. 

Oldbring påstår att om en medarbetare på Liu samarbetar med AFU för att pressa pengar av politiker till bluffarkivet AFU, så gör personen det som en myndighetsperson. Därför undrar Oldbring om det AFU:s ordförande skriver stämmer.

Nu går ärendet vidare för att reda ut vem forskaren är och vad som hänt. Oldbring säger till HLF att hon förstår att LiU själva är betjänta av att få reda på hur det förhåller sig.

Oldbring ställer sig frågande till varför AFU:s ordförande inte lämnar ut vilken forskare han syftar på och ska ta hjälp av.

Oldbring säger också att IT-avdelningen fick titta på ärendet då alla på LiU inte får öppna länkar som sänts. HLF sände en länk som flera på LiU ändå tittat på.

26 oktober 2021 fick Historielärarföreningens sida nio besök från Linköping enligt Histats när man trycker på city bredvid förmarkerade country:

Histats - Geolocation > historielararna.blogspot.com

Det betyder att frågan eller ärendet spridit sig och orsakat uppmärksamhet.

Oldbring säger att svar kommer att komma i ärendet som registrerats på Liu som:

T2110-14634


Filosofiska fakulteten på LiU samt Norrköpings kommun har även börjat undersöka vem som godkände att LiU bjöd in AFU till Kulturnatten i Norrköping 2011:


Håkan Blomqvist´s blog: Kulturnatt och fältundersökarkurs (ufoarchives.blogspot.com)


Håkan Blomqvist´s blog: Kulturnatt och uforapport (ufoarchives.blogspot.com)


Studenten Cristoffer Olsson på Filosofiska fakulteten vid LiU 2011 som tillsammans med AFU bjöds in heter idag Cristoffer Tidelius och är forskare vid Uppsala universitet. Tidelius har 2021 samåkt med AFU:s ordförande till kursen som AFU:s ordförande höll i ufologi och som Tidelius betalade 3000 kronor för, av medel från Uppsala universitet enligt prefekten:


Cristoffer Tidelius - Uppsala universitet (uu.se)


Tidelius är dock inte den anonyme forskaren från LiU som nu eftersöks, utan nämns här på grund av tidigare band mellan LiU och AFU.


Här är bakgrunden till ärendet och länken med information om forskaren och AFU som LiU nu undersöker:

Historielärarföreningen: Protest mot att anonym forskare på Linköpings universitet ska pressa politiker på pengar till bluffarkiv om ufo (historielararna.blogspot.com)

Historielärarföreningen: Linköpings universitet har upprättat ärende om sin myndighetsperson som samarbetar med UFO-Sveriges bluffarkiv AFU (historielararna.blogspot.com)

Historielärarföreningen: Linköpings universitet fick rabatt på ovetenskapliga UFO-Sveriges Expo där bluffarkivet AFU:s ordförande talade (historielararna.blogspot.com)


AFU:s ordförande håller föredrag för personerna på bilden i Round Table Linköping:

Föredrag i Linköping | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.