lördag 23 oktober 2021

Uppsala universitet avslöjar frimurare som handhar pentagram och hälsar Satan

 

Uppsala universitet har gjort ett nytt avslöjande. Denna gång om frimurare och pentagram samt Satan. Uppsala universitet avslöjar i oktober 2021 att en forskare ber sin forskarkollega om en tjänst.


14 oktober 2021 mejlar forskare 1 till forskare 2: 


"Tar du med mitt pentagram till mässan?"


14 oktober 2021 mejlar samma forskare 1 även följande i ett annat mejl till samma forskare 2:


"Angående din initiering i frimurarna"


I ett tredje mejl 14 oktober 2021 mejlar samma forskare 2 till samma forskare 1:


"Ave Satanas!"


Betydelserna i mejlen kan vara följande:


"Hail Satan, sometimes expressed in a Latinized version as Ave Satanas (or Ave Satana), is an expression used by some Satanists[1] to show their dedication to Satan,[2]"


Källa, Wikipedia 23 oktober 2021:

Hail Satan - Wikipedia


"Dock har pentagram och pentakler med spetsen nedåt på senare tid ofta kommit att förknippas med satanism eller djävulsdyrkan. Den "satanistiska" rörelsen Church of Satan använder sig av pentagrammet vänt upp och ner så att stjärnan ser ut att ha två horn."


Källa, Wikipedia 23 oktober 2021:

Pentagram – Wikipedia


"Det svenska frimureriet, det så kallade svenska systemet, skiljer sig från många andra internationella och svenska frimurarorganisationer i och med att det uteslutande vilar på kristen grund"


Källa, Wikipedia 23 oktober 2021:

Frimureri – Wikipedia


Vad Uppsala universitet avslöjat har forskare 2 i mejlet han skickat och mejlen han mottog använt sig av sin offentliga mejladress tillhörande myndigheten Uppsala universitet. Forskare 1 är kollega med forskare 2 och är anställd på samma avdelning och samma institution. Det framgår inte om forskare 1 använt sig av sin mejladress vid Uppsala universitet.

Uppsala universitet avslöjar inte till vilken mässa som pentagrammet skulle medföras. Av mejlen Uppsala universitet avslöjat framgår däremot att forskare 2 lånat eller handhavt pentagrammet och ombeds ta med pentagrammet till forskare 1 som det tillhör. Forskare 2 ska dessutom ta med det till en mässa.

Avslöjandet Uppsala universitet gör är att forskare 2 ska initieras i frimurarna. Då mejlet om detta skrivs av forskare 1 är han på något vis medveten om initieringen. Detta diskuteras i Uppsala universitets officiella mejlsystem för myndigheten.

För att bli frimurare behövs två faddrar som redan är frimurare. Det framgår ej om forskare 1 är en fadder till forskare 2 eller om forskare 2 enbart berättat om sin initiering som intresserat forskare 1 så pass att han skriver ett mejl till forskare 1:s mejladress på myndigheten Uppsala universitet.

Forskare 2 hälsar Satan på latin från Uppsala universitets officiella mejlkonto som är hans arbetsmejl. Denna hälsning sänder forskare 2 till forskare 1 som samma dag bett forskare 2 ta med hans pentagram till mässan.

Historielärarföreningen har ännu ej någon mer information i ärendet. HLF tar tacksamt emot förklaringar på hur ovanstående hänger ihop eller är skämt eller rentav missförstånd. Är det så att pentagram handhas av personer som frimurarna i Sverige initierar fast att grunden är kristen? Är det så att den som initieras i frimurarna på kristen grund hälsar Satan? Kan frimurare i Sverige hänge sig åt Satan? Kanske rörde sig mejlen om något av betydelse för de båda forskarnas forskning och är på så vis helt i sin ordning även för frimurarna? Historielärarföreningen vill gärna veta vad frimurarna i Sverige anser om sakerna som avslöjats av Uppsala universitet.

Historielärarföreningen nås på e-postadressen:

historielararforeningen@outlook.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.