fredag 26 november 2021

Kulturchefens attest av felaktig milersättning till sekten UFO-Sverige

 


Förstora attesten här:


AVvXsEj_n24ZorWnHIjg3F0rcQsmthpQ8pceksgBHsHs4C9K2Tz2WCrOpTK4TnveVGhZ8MM8-MF5rIFOFAnMtouqWl6Tgn27pYWJhfE2eljEyamE-QeoWEQXBB2f5m4OcJOWFeZro9f4FqVRfD5l76_eIqYuBwsNvTE3FQJkkQqhXQhj3Ylemsftjt5PjF7tSA=s2048 (1447×2048) (googleusercontent.com)



Här är attesten som kulturchef Maria Lobell i Kristinehamns kommun gjort 25 november 2021. Hon har godkänt 44 mil till sekten UFO-Sveriges föreläsare. Kristinehamns kommun får betala en resa för sekten UFO-Sverige som är en omväg på 11 mil. Skattebetalarna i Kristinehamn får av hittills okänd anledning stå för en arbetsresa för sekten ufo som gick till Norrköping för en statistroll och sedan från Norrköping till hans bostad i Järfälla. I stället för att ersätta sträckan Kristinehamn hem till Järfälla. Nu har Kristinehamns kommun erkänt att de endast antagit att någon överenskommelse har gjorts av någon. För flera dagar sedan bad Historielärarföreningen att få ut den skriftliga eller muntliga överenskommelsen. Den ska kommunen leta upp om den finns nästa vecka, eftersom de vägrat leta upp den hittills. Om ingen uppgörelse finns är granskningen av fakturan fel och attesteringen fel och milersättningen fel. 

Om däremot överenskommelsen finns har den som har gjort överenskommelsen gjort fel med skattebetalarnas pengar som inte är hens egna. Kristinehamn ska lämna ut namnet på den som gjort överenskommelsen, så att HLF får reda på var felet ligger. Ärendet saknar än så länge pusselbitar. Nämndsekreteraren på kulturförvaltningen har inte granskat överenskommelsen och är inte medveten om överenskommelsen och har ej tagit reda på det eller hindrat kulturchefen att skriva under. Nämndsekreteraren säger först att en omväg till Kiruna hade underkänts vid hennes granskning om det stått så. Därefter erkänner hon att en omväg på 11 mil måste innehålla någon överenskommelse eftersom resan på 11 mils omväg gick till något som Kristinehamns kommun inte är inblandad i och inte hade någon nytta av. Därför ska personen fram som gjorde överenskommelsen den inte har rätt att göra. 

När personen är känd ska bevekelsegrunderna granskas och klandras. Finns ingen överenskommelse har nämndsekreteraren eller kulturchefen eller båda gjort fel. Nästa vecka ska pusselbitarna in så att den som gjort felet får ta sitt ansvar. Alla inblandade var förvarnade. Så något slarv rör det sig inte om. Mycket otrevligt att UFO-Sverige överhuvudtaget är inblandad i att lura av en kommun pengar. Det spelar ingen roll om kommunen gått med på det. UFO-Sverige har haft som uppsåt att tillskansa sig skattepengar till privat arbetsresa som inte har med Kristinehamn att göra.

Enhetschef Max Tolf på ekonomi och kansli lägger allt ansvar på kulturchef Maria Lobell. Fredag 26 november 2021 har Max Tolf talat med Kristinehamns kulturchef Maria Lobell om UFO-Sveriges föreläsning och milersättning. Max Tolf har förhindrat ekonomiassistent Ina Andersson att sända kulturchefen en ny korrekt beslutsattest. Alla är överens om att kommunrevisionen ska dras in i ärendet. Det ser HLF fram mot. Maria Lobell har gjort sig oanträffbar:


SverigeEnhetschef för ekonomi och kansliKristinehamns Kommun
Ekonomichef, kommunchef. Degerfors kommun. mar 2007 – apr 2019 12 år 2 månader. Kristinehamn, Sverige."

Källa:

Max Tolf - Enhetschef för ekonomi och kansli - Kristinehamns Kommun | LinkedIn


"KONTAKTUPPGIFTER

Ina Andersson - ekonomiassistent
ina.andersson@kristinehamn.se

0550-881 26 (telefontid 9.30-12)"


Källa:

Autogiro och e-faktura (kristinehamn.se)



"Kulturchef är Maria Lobell, som du når på telefonnummer 0550-880 70."


Källa:

Ansvariga politiker och chefer (kristinehamn.se)



"Veronica Gustafsson

Nämndsekreterare/Assistent på Kristinehamns Kommun"



Källa:

Veronica Gustafsson - Nämndsekreterare/Assistent - Kristinehamns Kommun | LinkedIn




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.