torsdag 25 november 2021

Båda iranska spionbröderna från Uppsala arbetade på Säpo

 

Dessutom är båda spionbröderna från Iran som arbetat på Säpo skrivna på samma adress i Uppsala. Den ene brodern som varit hög chef på Livsmedelsverket är gift med en kvinna som arbetar på SLU Ultuna i Uppsala. Hon är skriven på samma adress i Uppsala som de båda bröderna som båda arbetat på Säkerhetspolisen. Den yngre brodern studerade på polisprogrammet men misslyckades:

"Under samma tidsperiod som spioneriet misstänks ha inletts, 2011, så studerade den yngre brodern första terminen på polisprogrammet. Det visar dokument som SVT har tagit del av från Polismyndigheten. Han fullföljde dock inte polisutbildningen och nekades studiemedel vårterminen 2012."


Källa, SVT 25 november 2021:



för 7 timmar sedan — Två bröder sitter häktade misstänkta för grovt spioneri mot Sverige. Sedan tidigare är det känt att den äldre brodern jobbat på Säkerhetspolisen och ...
för 1 timme sedan — Två bröder i Uppsala är häktade för spioneri. Säkerhetspolisen beskriver de sex steg som brukar användas för att rekrytera en hemlig agent.
för 7 timmar sedan — De två bröder som sitter häktade misstänkta för grovt spioneri har båda jobbat på Säpo, uppger flera av varandra oberoende källor för SVT Nyheter.


Spionhärvan växer – det här har hänt – Upsala Nya Tidning (unt.se)


Spionbröder har båda jobbat på Säpo - FFFI


Sources for SVT: Suspected spy brothers have both worked at Säpo - Teller Report


Invandrade bröderna spionerade på Sverige i tio år | Fria Tider


De spionmisstänkta bröderna XXX har båda arbetat på Säpo – Petterssons gör Sverige lagom! (petterssonsblogg.se)


Källor: Spionbröderna jobbade på Säpo – Johansen.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.