tisdag 16 november 2021

Säkerhetspolisen grep idag spion kopplad till fallet med Iran

 

SÄPO:s presschef Karl Melin berättar för SVT att det är förundersökningen i förra fallet som lett till gripandet av ytterligare en person idag. Om ännu fler grips bero på vad förundersökningen fortsatt ger.




Nyheter Direkt – Misstänkt spion gripen | SVT Play


"Person anhållen misstänkt för spioneri

2021-11-16

En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri.

Gripandet skedde inom ramen för en förundersökning som Säkerhetspolisen bedriver under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

I samma ärende är sedan tidigare en person häktad på sannolika skäl misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift.

Säkerhetspolisens insats skedde i Mellansverige den 16 november.

Det är en omfattande utredning och förundersökningen kommer ta tid att slutföra. Under tiden råder förundersökningssekretess.

Person häktad misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift (2021-09-23)"


Källa, SÄPO tisdag 16 november 2021 i fallet med Iran med toppchefen från Livsmedelsverket:

Person anhållen misstänkt för spioneri - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se)



Säpo: Kommer att ta tid – en omfattande utredning (msn.com)


för 58 sekunder sedan — Säkerhetspolisen finns i hela landet. Vi bedriver verksamhet från huvudkontoret i Stockholm och sex regionala kontor. Sociala medier.
för 8 minuter sedan — En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri, bekräftar Säkerhetspolisen för SvD. Insatsen har koppling till det tidigare ärendet med ...
för 48 minuter sedan — En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.
för 10 minuter sedan — En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri uppger Säkerhetspolisen. Gripandet ska ha skett i Mellansverige tidigare idag.I samma ...
för 47 minuter sedan — En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri, uppger Säkerhetspolisen. Gripandet skedde inom ramen för en pågående förundersökning som ...

Video för säkerhetspolisen
En person har gripits och anhållits misstänkt för grovt spioneri, uppger Säkerhetspolisen.
för 52 minuter sedan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.