fredag 3 februari 2023

Professor hävdar att polisens nej till Koranbränning vid Turkiets ambassad strider mot grundlagen

 

"Jeg har absolutt null til overs for SIAN, en motbydelig organisasjon som sprer hat og fremmedfrykt. Men skal man først brenne en Koran, er det beste stedet akkurat nå utenfor Tyrkias ambassade, fordi Tyrkia bruker Sveriges prinsipielle forsvar for ytringsfriheten mot NATO-medl.
23,7 tn
visningar"


för 6 minuter sedan — Jeg har absolutt null til overs for SIAN, en motbydelig organisasjon som sprer hat og fremmedfrykt. Men skal man først brenne en Koran, er det beste stedet ...


Källa 3 februari 2023:


Koranbrenning, Nato | Jussprofessor om politiets nei til koranbrenning: – En gavepakke til Erdogan og et svik mot Sverige (nettavisen.no)



"I en trusselvurdering fra PST som ble sendt til Oslo-politiet allerede onsdag 1. februar, som jeg har sett, heter det nemlig at «Norge vil bli mer fremtredende i fiendebildet til ISIL og AQ (Al-Qaida, red. anm.) dersom Koranen brennes utenfor den tyrkiske ambassaden i Oslo».

Fra PSTs side kan det altså se ut som en langt mer generell begrunnelse rundt rikets sikkerhet. Det er ikke det samme som «sikkerheten rundt markeringen».

Derfor er det helt avgjørende at politiet nå redegjør ordentlig for forbudet – ellers vil det åpne for rettmessige spekulasjoner om politiet egentlig har tatt en politisk avgjørelse det ikke ligger i deres myndighet å gjøre."


Källa 3 februari 2023:


Erik Stephansen, Koranen | Politiet med to tunger om koranbrenningen: Kan hindre Sveriges Nato-medlemskap (nettavisen.no)


Rasmus Paludan evakueret ved Islamisk Trossamfund; koranafbrænding ved den tyrkiske ambassade udsat eller aflyst – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.