tisdag 7 februari 2023

Recensenter sågar komedin om UFO-Sverige, som biograferna snabbt slutade visa

 


”Ibland är filmen en barnvänlig komedi"


"Oavsett låter replikerna ofta helt förfärliga. På nätet kan man lätt hitta en skickligt gjord trailer som ger sken av att detta är en oavbrutet fartfylld film. Det stämmer inte. Filmen är som ett Arkiv X-avsnitt utdraget till två småsega timmar"


"Men det entusiastiska, nördiga gänget förlorar sig i obegripliga siffertabeller, mätstationer och lite för dåligt ljud i en del dialoger och då smittar inte längre entusiasmen mig."


”Det känns som att ingenting någonsin står på spel i UFO Sweden. Spänningen uteblir och de mer actionspäckade scenerna är sällan förtjänade eller logiska. En budget på 39 miljoner kronor slösas frikostigt på biljakter och bilkrascher, oavsett om handlingen kräver det. Och när dialogen inte förvirrar oss med tekniskt mumbojumbo om väderrapporter och datatermer, så drunknar den i ljudmixen så att man knappt hör vad som sägs."


"Men detta urvattnade familjeäventyr faller mig inte alls i smaken. Lite som en ’Ghostbusters-film’ kan den antingen upplevas kittlande eller tramsig, mycket beroende på om du är sju år gammal eller ej.”


"UFO Sweden är mysfaktor med kort utgångsdatum.”


 "vilket skapar ett anti-klimax som drar ner betyget.”


"slå över till föraktfull lyteskomik med siktet inställt på pappskallar och foliehattar."


Källa:


UFO Sweden (2022) - SFdb (svenskfilmdatabas.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.