onsdag 15 mars 2023

Kammarrätten upphäver polisens beslut att neka Paludan att demonstrera med Stram Kurs Sverige


för 28 minuter sedan — Polisens beslut att dra in Rasmus Paludans demonstrationstillstånd var felaktigt konstaterar kammarrätten i en dom. Mest lästa.


för 53 minuter sedan — Kammarrätten prövar beslut av polisen under "påskupploppen" ... Kammarrätten har avgjort två mål som har samband med de så kallade påskupploppen."Kammarrätten prövar beslut av polisen under "påskupploppen"

Mål: 2083-22, 2114-22

Kammarrätten har avgjort två mål som har samband med de så kallade påskupploppen.

Polisen beslutade att ställa in en demonstration (allmän sammankomst) i Norrköping på grund av ordningsstörningar. Kammarrätten har nu i efterhand upphävt polisen beslut.

Kammarrätten är enig om att beslutet ska upphävas, men ledamöterna har olika skäl för beslutet. Majoriteten i kammarrätten anser över huvud taget inte att ordningslagens bestämmelser ger polisen möjlighet att ställa in allmänna sammankomster till följd av ordningsstörningar som inträffat eller befaras."


Kammarrätten prövar beslut av polisen under "påskupploppen" - Sveriges Domstolar

 

för 3 timmar sedan — Polisen använde sig inte av "rätt bestämmelser" när man nekade politikern Rasmus Paludan tillstånd för allmän sammankomst i Norrköping i fjol.

för 17 timmar sedan — Samtidigt försöker organisationen få Rasmus Paludan fälld för hets mot folkgrupp trots att han hade ett demonstrationstillstånd. Yttrandefrihetens gränser tycks ...

Hjort: Civil Right Defenders polisanmälde Paludan (bulletin.nu)


Källor ovan från 15 mars 2023.Danmarks Radio svigter sin forpligtelse til at levere en upartisk nyhedsdækning – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.