måndag 13 mars 2023

Förvaltningsrätten drar ut på överklaganden om koranbränning

 


Förvaltningsrätten berättar 13 mars 2023 för Historielärarföreningen, att de inte har något datum för när målen är klara, trots att DN skrev för en vecka sedan att dom kommer i dagarna och att målen är prioriterade med förtur.

Därefter får HLF tag i handläggaren Johanna Björk. Som det ser ut nu uppskattar hon att målen kan avgöras strax innan påsk, men inte denna eller nästa vecka som DN påstått. Björk säger att kommuniceringen med yttrande dragit ut på ärendena. Polisen har yttrat att de står fast vid sin åsikt. En del saker är sekretess tills en domstol avgör. Björk är inte domare.



De två målnumren för koranbränning i förvaltningsrätten i Stockholm:


2741-2023 gäller kulturförening


2925-2023 gäller kristen irakier


Handläggare på avdelning 5 är förvaltningsrättsfiskal Johanna Björk som tidigare arbetat som assistent på Migrationsverket och studerat flyktingskydd på Köpenhamns universitet:


Johanna Björk - Förvaltningsrättsfiskal - Förvaltningsrätten i Stockholm | LinkedIn


Förvaltningsrätten i Stockholm (domstol.se)


för 7 dagar sedan — Källor uppger för DN att Polismyndigheten är medveten om att man kan få bakslag i förvaltningsrätten och att det bakomliggande syftet handlar om ...
Du besökte den här sidan den 2023-03-06.
10 feb. 2023 — Polisens omdiskuterade beslut att neka tillstånd för en ny koranbränning utanför Turkiets ambassad överklagas till förvaltningsrätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.