lördag 26 augusti 2023

Polis och UFO-Sveriges ordförande bråkar om ufo


Dessa två personer har ett offentligt bråk på Facebook om ufo:


Greater Stockholm Metropolitan AreaKriminalinspektörPolismyndigheten
EThomas Persson. Kriminalinspektör på Polismyndigheten. PolismyndighetenUmeå universitet. Greater Stockholm Metropolitan Area. 10 följare 9 kontakter.


E. Thomas Persson - Kriminalinspektör - Polismyndigheten | LinkedIn


Se Clas Svahns profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk. Clas har angett 6 jobb i sin profil. Se hela profilen på LinkedIn, se Clas kontakter och ...


Clas Svahn - Vice Chairman - UFO-Sweden | LinkedIn



De båda ovan som 2023 bråkar med varandra tillsammans på vänskaplig bild i följande länk 7 juli 2021:




7 juli 2021 — Intervjuplats i soffan. I dag blev det ännu en poddintervju, den här gången för podden ”UFO – Bortom rimligt tvivel” med Thomas Persson ...



Polisen som betalat för att gå UFO-Sveriges fältundersökarkurs i bråket citerat nedan:


E Thomas Persson är den mordutredande polisen som sadlade om och började utreda UFO-observationer med samma metod som han applicerat på att lösa några av... | By Vi måste prata - Facebook | Facebook


3. UFO-samtal med Clas Svahn - UFO Bortom rimligt tvivel | Lyssna här | Poddtoppen.se



UFO-Sveriges ordförande som är journalist på Dagens Nyheter i bråket citerat nedan:


Clas Svahn | Facebook


Clas Svahns Blogg (ufo.se)



Tråden med bråket på Facebook startades 20 juli 2023:


https://www.facebook.com/groups/ufosverige/posts/10160090849807753?locale=sv_SE



"E Thomas Persson
Apropå tefat. Jag undrar om citatet av Clas i svenska dagbladets artikel om UFO-Sverige nyligen:
"Han poängterar att varken han eller någon annan inom Ufo-Sverige ”tror på flygande tefat”..."
Det verkar både jättekonstigt och felaktigt.
Jag är medlem och jag har goda skäl att tro på flygande tefat. Eftersom det är en typ av ufo 🛸 som är väl bevisat genom många fall bara i Sverige, av UFO-Sverige. Kanske tusentals globalt och historiskt. Med så många bra fall vågar jag säga att jag både tror på och vet att flygande tefat är fakta.
För mig är det citatet obegripligt. Hur ska man tolka det och hur tror man det tolkas av läsaren?
Hävdar UFO-Sverige detta internationellt också? Vad säger ufologer då?
När jag hört mig för i engelskspråkiga ufo commuitys så blir alla väldigt förvånande och förstår inte alls.
3
  • Christian
    E Thomas Persson helt obegripligt, ja. Ger bara kött på benen till de (allt fler) som börjat misstänka att Clas går underrättelsetjänsten ärenden via sitt monopol på området inom media i Sverige för att tona ner ET-hypotesen - likt Pentagon och NASA gör i USA."


"Göran Lengqvist

Ja, det är ju faktiskt flygande tefat och utomjordingar som skapat UFO-intresset och inget annat. För mig känns det inte ärligt att förneka tron på flygande tefat när oidentierade flygande objekt är ens stora intresse, det är ju som att religiösa skulle förneka sin tro på en Gud. Säg den ufolog som hoppar jämfota av glädje över ett suddigt objekt på ett foto, som vid närmare granskning visar sig vara en fluga. Nej, han eller hon känner garanterat besvikelse över att det var en jävla fluga den här gången också och inte ett flygande tefat."


Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige | Välkommen till ufo-Sverige | Facebook


 "E Thomas Persson

Kommer UFO-Sverige se till att bredda den offentliga diskussionen?
Med fler personer som kan ämnet UFO. Det är ju inte i vetenskaplig anda att endast en person och en synvinkel får agera expert i de stora medierna. Varför har det varit på det viset så länge Clas Svahn och vad gör du för att bredda diskussionen?"


Källa:


Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige | Välkommen till ufo-Sverige | Facebook


Delar ur bråket om ufo mellan polisen och UFO-Sveriges ordförande från samma tråd som källan ovan:


"E Thomas Persson
Kommer UFO-Sverige se till att bredda den offentliga diskussionen?
Med fler personer som kan ämnet UFO. Det är ju inte i vetenskaplig anda att endast en person och en synvinkel får agera expert i de stora medierna. Varför har det varit på det viset så länge Clas Svahn och vad gör du för att bredda diskussionen?
5
  • Clas Svahn
    E Thomas Persson Alla är välkomna att svara på frågor och uttala sig. Eller hålla föredrag och skriva böcker. Jag ställer alltid upp och hjälper folk som hör av sig. Flera gånger om dagen faktiskt. Skulle kännas konstigt att neka dem det.
    3
    Visa 34 tidigare svar
    • Clas Svahn
      Ja, jag hade kanske väntat mig ett något mer uttömmande svar.
      Skillnaden mellan oss är att jag publicerar mina resultat så att alla kan läsa. Jag ägnar inte min tid åt hemliga grupper som inte andra kan ta del av.
      Så hur går det med er planerade anti-UFO-Sverigeblogg förresten? Är det genom sådana ”satsningar” ni ska tillföra fakta i ufofrågan?
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Vet inte vad du menar med "din kampanj mot oss". Om jag vore du och tvivlade på att jag jobbat där jag säger och att sådana papper finns skulle jag undersökt det för längesedan.
      Jag är bara en person som undersökt frågan i knappt 4 år, och ändå hittat flera ickeprosaiska svar och analyser att delge. UFO-Sverige är en hel organisation som funnits i 53 år. Kan du visa en publikation som visar på en tydlig slutsats om tex NHI eller ESP.
      När UFO-Sverige gjort det ska jag börja fixa fram papperna du efterfrågar.
      Du undviker att adressera frågan om desinformationskampanjen mot civilbefolkningen igen.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Ja det är klart du vill att så många som möjligt ska läsa. Men inte om allt viktigt tydligen. Varghina, Brasilianska parlamentets E.T.-dag eller Gary Nolans uttalande saknas helt från alla dina tidningar, bloggar och uttalanden. Rätta mig gärna.
      Det är tunga viktiga bitar som skulle ge folk bättre skäl att hålla E.T.-närvaron för sann.
      Du borde sätta ljus på det framför att för tusende gången rikta ljuset mot Backsjön och Gösta Karlsson.
      Vad snackar du om för blogg?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Den blogg ni skrev om på ert stängda forum. Låtsas inte som att du inte vet. När det gäller dina erfarenheter som utredare av tunga kriminalfall så ser jag inte att du använder dig av de kunskaperna då det kommer till ufofrågan. Istället läser du på nätet och tar till dig sådant som passar dina förutfattade meningar. Det är lite bekymmersamt. Och att du ska kritisera mig för att jag undersöker kända och intressanta svenska ufofall är ju rätt skrattretande. Har du undersökt några av de utländska fall som du radar upp? Eller kollat fakta? Är det inte det man ska göra som kriminalkommissarie? Du stavar ju inte ens rätt till Gösta Carlsson vilket väl visar hur insatt du är i den svenska ufohistorien. Gräv där du står, heter det. Var har du placerat din spade? Om du har någon menar jag. Nej, visa att du verkligen vill ta reda på något och inte bara köra ”name dropping”. Är det för mycket begärt?
    • E Thomas Persson
      Du har alltså använt dig av nån slags infiltratör och trollkonto då ja. Båda sakerna låter bekant o bekymmersamt men vad har det med nått här att göra? Och vilken blogg?
      Nä det är mycket du inte ser och påstår du inte ser. Du borde sett flygvapnets desinformation som du spred, Brasilianska parlamentets E.T. Disclosure-dag. Wilson läckan i kongressen, Nolans uttalande, Varghina... osv men inget. Utelämnat. Är det kompetent o ärlig journalistik o ufologi måste man frågan sig. Speciellt i ufologin som är både infiltrerad och desinformerad sedan starten. Eller hur?
      Vilseledande och bekymmersamt.
      Du o Johan borde sett och snappat upp mina CE5 resultat och andra saker jag nämnt. Ingen ser inte ni kommer någonstans alls. Noll slutsatser och resultat om annat än det prosaiska. Nära noll om de mentala fenomenen och inget HICE/CE5 i UFO-Sverige.
      Vilseledande och bekymmersamt.
      En hel org i 53 år, det är snarast era resultat som lyser tydligast med sin frånvaro. Ni har ju för fasen inte presenterat en slutsats om NHI ens.
      "läser på nätet".. haha, ska du diskvalificera och avskräcka från fakta från nätet... när det gäller Varghina så finns det bra videointervjuer. videoförhör används i varje hovrätt varje dag tex. Utmärkt som bevisning.
      Du kan inte bevisning. Och du har inte intresserat dig. Då hade du inte påstått att andrahandsinformation inte kan vara bevisning. Det var nog ett ärligt misstag. Sånt händer. Men det säger lite mer än att råka stava Carlsson med K. Det säger att du inte kan bevisning.
      Inte konstigt, du har ju noll utbildning o erfarenhet.
      Ni hänvisar ju ständigt till er själva. Så var hos UFO-Sverige kan man läsa lyssna om Varghina-fallet?
      Inte ett ord,, inte en bokstav om det fall som bäst bevisar UFO=E.T. och amerikansk mörkläggning... alltså ufologins kärna. Vilseledande och bekymmersamt.
      När man sysslar med de två etablerade metoder för bevisning o evidens som finns, så samlar man bevisning och evidens för ett åtal/teori. Man gör absolut inte som UFO-Sverige och vägrar bygga hypoteser. Ni och andra kallar er vetenskapliga. Hur kommer det sig?
      Jag kritiserar inte att undersöka fall. Inte ens om de är 70 år gamla och har extrem liten sannolikhet att leda till något fundamentalt. Jag kritiserar vilseledande av uppmärksamheten. Att ignorera mängder av aktuella kontaktpersoner och alltid leda diskussionen till Gösta Carlsson. Se med C, nu kan jag historien.
      Du kan sätta fokus på prosaiska säkert och misstolkningar hur mycket du vill. Men du har inte delgett ETT enda resultat i själva ufologin, "fenomenkomplexet".
      Felix pratade om att skaffa en polygraf, jag har meddelat att jag ställer upp om du gör det. Har han hittat någon och ställer du upp?
      Du har väl inte baktalat mig där? Du var så himla arg när du fick reda på att jag fått tillgång till hans produktion. Skickade spydig nedvärderande mejl hit och dit.
      Men bemöt aldrig i sak nu.


"E Thomas Persson
Kommer UFO-Sverige se till att bredda den offentliga diskussionen?
Med fler personer som kan ämnet UFO. Det är ju inte i vetenskaplig anda att endast en person och en synvinkel får agera expert i de stora medierna. Varför har det varit på det viset så länge Clas Svahn och vad gör du för att bredda diskussionen?
5
  • Clas Svahn
    E Thomas Persson Alla är välkomna att svara på frågor och uttala sig. Eller hålla föredrag och skriva böcker. Jag ställer alltid upp och hjälper folk som hör av sig. Flera gånger om dagen faktiskt. Skulle kännas konstigt att neka dem det.
    3
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Frågan var ju alltså om varför du inte breddat den offentliga diskussionen utan varit ensam expert i riksmedia i decennier vad det verkar. Det är ju tvärtemot vad den vetenskapliga principen om en bred diskussion går ut på.
      Att ingen annan som kan själva ämnet kommit till tals i de stora medierna på så länge kan inte ha undgått dig. Vad är senaste exemplet på motsatsen? Vill och kommer du bredda den offentliga diskussionen med alla dina kontakter?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Det är väl inte upp till mig att bredda diskussionen. Den är ju fri för alla. Eller ska jag be P1 ringa dig för en kommentar när det är mig de vill prata med? Märkligt uttalande E Thomas. Etern är fri.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Jo det är klart det är. Men visst, medierna ansvariga också. Men du är trots allt, i så gott som hela landets ögon, den enda ufo-auktoriteten.
      På andra områden är det lätt att hitta många olika experter och auktoriteter sett över hela media. På detta område har det bara varit du och UFO-Sverige som ufo-experter i riksmedia i decennier ser det ut som. Vad är senaste exemplet på motsatsen efter Gösta Rehn? frågar för andra gången.
      Nej, ufo-diskussionen i gamelmedia är inte alls fri tillgång. Ser du inte hur det ser ut... du eller någon som inte kan ufologi.
      Det måste du väl noterat efter flera hundra(?) framträdanden som ensam ufolog i riksmedia.
      Ni säger ju att i styrelsen har ni samma syn så det är ju samma synvinkel. En infallsvinkel gör ämnet sårbart. Och du har massor av chanser och kontakter att ändra på det.
      Jag sa aldrig att de skulle ringa mig, istället. Du misstolkar. Men du borde definitivt ha sett till att få till en bred debatt för längesedan. Oavsett mig.
      Det finns i alla fall inga rimliga tvivel om E.T.. Det skulle vara enkelt att bevisa det för en domstol. Även om det skulle ta lite tid.
      Det finns inte något konkret stöd för att en alternativ gärningsman ens är möjlig. Som ufo-utbildad fd spaningsmordutredare, ufo-vittne, ufo-poddare är det fullständigt uppenbart. Och ingen drabbas av panik för att de hör någon säga det. För folk är så vilse av all denna anti-E.T.-propaganda.
      Ärlighet varar längst. Ny tid stundar. Kallakrigetmentaliteten måste pensioneras. Eller så går civilisationen under förr eller senare i denna spiral av återkommande kärnvapenhot och planetförstörelse.
      Vänliga hälsningar E.T.
      2
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Jag hoppas att det inte är mitt fel att civilisationen går under också.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn För tredje gången: Vad är senaste exemplet på en annan ufologisk sakkunnig synvinkel i riksmedia än din/UFO-Sveriges?
      Precis så här ser det ut. Du vill ha monopol som ufo-auktoritet, inte olika ufologiska synvinklar.
      Du ändrar inte på det, utan tvärtom.
      Du undviker att svara om det ovan.
      När jag frågar UFO-Sverige om desinformationskampajen så svarar Christer L. med en motfråga i ert ställe i mitt inlägg om desinformation 16/7.
      Att identifierar desinformationskampanjen. Med 50 år i branschen borde UFO-Sverige vara mån om att delge svar och analyser om det och om 🛸 👽 men svaret är bara "gåta".
      Grusch uppgifter existerar inte alls i ett vakuum som du får det till. Alla ufologer värda namnet vet att ufo krascher har skett. Roswell, Varghina, Wilson läckan. Don Phillips. Bob Lazar. Al O'donnell. Bobby Ray Inman, listan på läckor och uppgifter som stödjer Grusch uppgifter är otroligt lång. Även om vi inte vet vilka exakta uppgifter därom Grusch har.
      Du borde precis som oss oberoende kunna ge en sammanvägd analys av Grusch uppgifter tillsammans med historien.
      "gåta" är vad du vill få det till. Det är din analys o svar på vad du tror.
      Definitionen av ufo är inte "bara något oidentifierat". 🛸=ufo=🛸
      Du tycker alla ska "vänta o se". Du kan ju likaväl säga det.
      2
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Du kan tjata så mycket du vill om detta. Du har fått min åsikt. Står i bloggen. Inget av detta är så enkelt som du tycks vilja få det till.
    • Christer Landelius
      E Thomas Persson Unidentified flying object (UFO) Häpp 🙂
      Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Med alla de bevis du påstår finns så övertyga en el flera grävande (?) journalister om detta. De borde hugga direkt eftersom det måste vara tidernas scoop. Än har jag inte läst något sådant scoop. Men det kanske kommer (genom din försorg?) Hittas otvetydiga bevis så kommer jag inte att förneka dem (vilket jag också har sagt.)
      2
    • Hans Eriksson
      E Thomas Persson Du talar som om vi alla fått se bevisen på de fantastiska påståenden som framförs. Men fakta i målet är att det återigen är påståenden som vi övriga skall lita på. Hårda data har vi inte sett ännu. Jag sympatiserar med dig som är djupt nere i kaninhålet. Det måste vara tungt. Som Clas förtjänstfullt framför i flera offentliga framträdanden så kan vi inte dra slutsatser och säga säkert innan bevisen presenterats. Vilken definition av UFO använder du Thomas? Emojis, det är sannerligen inte seriös ufologi. Bevare mig väl för att låta icke sansade personer utbilda allmänheten.
      6
    • Clas Svahn
      Hans Eriksson Så är det. Och E Thomas som jobbat som kriminalkommissarie vet nog att skilja bevis från andrahandsuppgifter.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Nu blottar du UFO-Sveriges okunskap om bevisning. I tex Sverige så har vi sk fri bevisföring alt fri bevisprövning. Med devisen "allt som kan användas som bevis, får användas som bevis".
      Jag verkar vara den enda medlemmen i UFO-Sverige som har utbildning och erfarenhet av bevisning. Synd ni aldrig intresserat er. Då skulle ni kanske veta vad stödbevisning är. Andrahandsuppgifter används varje dag som bevisning i domstolar. Stödbevisning är bevisning. Så det du skrev kan inte vara mer fel tyvärr.
      Och som gammal spanare och mordutredare som studerat detta så kan jag ju förutspå att du inte kommer se till att bredda den ufologiska diskussionen i media. För att tex.
      Jag tar avstånd från vilseledande desinformation och propganda som bl.a. döljer svar på de stora frågorna från medborgarna.
      Varför är inte UFO-Sverige måna om att svara på frågor om desinformationskampanjen och delge er analys om därom. Varför kommer tystnad eller ickesvar istället?
      Jag ställde alltså en fråga tre gånger utan att du svarade på den.
      1. Senaste exemplet på annat ufologiskt perspektiv i riksmedia.
      Så nu får du en till.
      2. UFO-Sveriges analys av desinformationskampanjen.
      Kan man får bra och tydliga svar som inte indikerar att slingra sig.
    • Mustayaluca Way Out
      E Thomas Persson bra frågeställningar, att en desinformationskampanj åt något av hållen kablas ut kan man ju inte förneka. Hans Eriksson , du verkar inte ens mån om att maskera din agenda längre. Flyg fågel flyg
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Om jag kunde se att du använde dig av de kunskaper du påstår dig ha skulle saken vara i ett annat läge. Så är det tyvärr inte.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Det var inte meningen att vara spydig. Men du undviker uppenbarligen att ge svar på en tydlig och central fråga 5 ggr om bara i denna tråd.
      Men låt mig då fråga en annan fråga istället relaterat till resultat. Vad har UFO-Sverige hittat för svar/slutsatser som inte är prosaiska?
      En någorlunda fungerande och ärlig förening skulle vara mån om att svara tydligt på den frågan.
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Du har gått våra kurser och där har vi redovisat några av de fall som vi inte hittat förklaringen på. Om du var vaken på lektionerna eller har läst mina böcker eller våra artiklar i UFO-Aktuellt så hittar du en rad exempel. Till exempel Urshult 2007.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Frågan var tydligt om svar gällande NHI, E.T., ESP, HICE, CE5, desinformationskampanjer. Slutsatser vad det är och om/hur det fungerar. Kärnan i varför alla är här.
      Att något förblir oidentifierat är ett ickeresultat, om man vill komma fram till vad något är.
      Allt tyder på att UFO-Sverige inte kan/vill ge svar som inte är prosaiska eller oidentifierat. Det som inte är kärnan.
      Inte ens den givna slutsatsen att NHI är ska anses som fakta kan man se eller höra.
      Och du har fortfarande inte gett ett enda tydligt svar.
      Kan du inte lika väl berätta varför du inte vill ha olika ufologiska perspektiv?
    • Clas Svahn
      ”Varför alla är här”. Vilka ”alla”? Vad vet du som resten av mänskligheten inte vet?
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Ja alla vi som är här är intresserade av kärnan, svaren. Du missförstår och undviker ju bara.
      Som att alla skulle alla ha samma information och kunskap. Märkligt påstående.
      Påstår du att Gary Nolan inte kan veta?
      Brasilianska parlamentet hade E.T. disclosure midsommar 2022. Vissa ufologerna kan också veta.
      Varghinafallet med biologiska utomjordingar är stabilt. Och det kommer mer om det.
      Man kan inte bara ha en fantasi om rimliga tvivel. Du och ufo-Sverige har hoppat över dessa fundamnetala bitarna. Jag tror inte du har så dålig koll som det framstår.
      Du borde inte ha sämre källor än jag. Vad säger Jim Semivan som du pratar med så ofta?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson En sak har jag förstått E Thomas. Du vet mest och tror bäst. Mitt förslag är att du tar dina stabila bevis och går till ett bokförlag och låter någon av dina tidigare poliskollegor skriva förordet. Vad hindrar dig?
      2
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn svar: tid. Dina svar lyser med sin frånvaro. Det handlar om bevisvärdering och grundläggande kunskapsteori.
      Dina/ufo-sveriges uttalanden om bevis, och om tro och vetande visar det finns kvar att lära.
      För egen del har jag inget emot att harva omkring i små o mellanstora poddar i alternativ media. Gammelmedia är kontaktad av många sedan länge om att få alternativ till din agenda i media. Men det ger jag upp nu. De svarar inte/händer inget.
      Men du som har fri tillgång kan ju hälsa att UFO-Sverige har en fältundersökare som är fd mordutredare. Han har dålig ork och kan inte planera (annars hade det sett annorlunda ut). Men han var ansedd som väldigt duktig på andra saker. Att hitta bevisning, rekvisit och misstänkta i ett inledande insats och spaningsskede. Till den grad att han även efter operation blev satt att gå igenom alla inkomna spaningsuppslag under första kvällen av terrorattacken drottninggatan. Han låter hälsa att sammantaget bevisning och information så delar han prof Nolans och Brasilens bedömning att E.T. är en säker och stabil slutsats.
      Men min analys säger mig att det mest sannolika är du istället kommer verka för att fortsatt vara ensam sakkunnig/ufolog i msm. Likt senaste decennierna. Så du kan styra så många som möjligt från all annan information och historia som styrker slutsatsen E.T.. Och poängtera tvivel om den så länge det går.
      Jag vet var jag har dig och dina anlayser, och du och alla andra vet var ni har mig och mina. I efterhand kan folk i alla fall se att en polis gav svar och ärliga analyser och info innan US E.T. disclosure. Det måste t.o.m. du tycka är en bra sak för fortsättningen.
      Är vi överens om att mörkläggningen på området måste upp i ljuset sedan?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Tid? Jag har ett heltidsjobb plus en familj och tar mig ändå tid att skriva böcker. Du borde ha oceaner. Skippa sociala medier så får du den tid du behöver.
      Och jag ger ärliga analyser i allt jag skriver och säger men att slösa bort k… 
      Visa mer
      2
    • Lennart Eriksson
      Mustayaluca Way Out Tror du menar "Flyg fula fluga flyg!"
    • Mustayaluca Way Out
      Lennart Eriksson nej jag syftade på duvan, 🦢
    • E Thomas Persson
      i denna ufo-föreningen finns inte ufon. Men det är så tätt mellan fåglarna, att man inte ens kan syfta på en duva så träffar man en svan. Klass.
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Moget skrivet.
    • E Thomas Persson
      🎯men inte ens en skrattemoji kan man kosta på sig.
    • E Thomas Persson
      Och nä det är precis tvärtom ibland.
    • Mikael Karlsson
      Författare
      E Thomas Persson jo då 😂det kan man.
    • E Thomas Persson
      Marcus Solberg Bara att läsa innantill.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Vad menar du med att jag borde ha oceaner av tid?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Så vitt jag förstår har du inget heltidsjobb eller två organisationer att sköta. Rätta mig gärna.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Vissa frågor går alldeles utmärkt att inte missförstå och svara sakligt på. Annat är det ovan.
      Ok men men du får nöja dig med tre denna gången.
      1. Det finns inte noll, utan många inom UFO-Sverige som har goda skäl att tro på sk. flygande tefat.
      2. UFO-Sverige får vetenskapliga svar i 0 fall, inte 97-98%.
      3. Camila Cabellos video hos Jimmy Fallon är bortom rimligt tvivel INTE en förbenad fågel. Inte någon form av fågel.
      När det gäller vad jag sysslar med och inte, så skulle jag såklart svara på det om jag upplevde att du inte konstant missförstod och lät bli att svara sakligt på mina frågor. Jag har jobb och andra kontaktnätverk och ramar än du och föredrar det.
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Så bra! Vad jobbar du med numera?
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn haha... selektiv läsförståelse, du är obotlig du herr Svahn. Jag har inte bytt arbetsgivare på ett tag. Men jag kan meddela dig när så sker.
      Det saknas en analys av UFO-Sverige om desinformationskampanjen, det skulle vara bra om fler förstod den faktorn i ufologin. Jag tycker ni ska sätta ihop en brådskande till minst alla medlemmar.
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Det verkar vara en känslig fråga det här. Så vad jobbar du med? Vilka kända mordfall?
      Du verkar i alla fall ha god fart på din kampanj mot oss. Även om du inte har något på fötterna.
      Det är märkligt att en person som säger sig arbeta aktivt som utredare inom kriminalpolisen har så lätt att anklaga andra utan andra belägg än sin egen tro.
      Svårt att få ihop.
      Vore roligt att få läsa någon av dina utredningar. Kan du inte skicka över någon som är offentlig?
      Eller kanske bara något litet som du har publicerat om ufo?
    • Clas Svahn
      Ja, jag hade kanske väntat mig ett något mer uttömmande svar.
      Skillnaden mellan oss är att jag publicerar mina resultat så att alla kan läsa. Jag ägnar inte min tid åt hemliga grupper som inte andra kan ta del av.
      Så hur går det med er planerade anti-UFO-Sverigeblogg förresten? Är det genom sådana ”satsningar” ni ska tillföra fakta i ufofrågan?
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Vet inte vad du menar med "din kampanj mot oss". Om jag vore du och tvivlade på att jag jobbat där jag säger och att sådana papper finns skulle jag undersökt det för längesedan.
      Jag är bara en person som undersökt frågan i knappt 4 år, och ändå hittat flera ickeprosaiska svar och analyser att delge. UFO-Sverige är en hel organisation som funnits i 53 år. Kan du visa en publikation som visar på en tydlig slutsats om tex NHI eller ESP.
      När UFO-Sverige gjort det ska jag börja fixa fram papperna du efterfrågar.
      Du undviker att adressera frågan om desinformationskampanjen mot civilbefolkningen igen.
    • E Thomas Persson
      Clas Svahn Ja det är klart du vill att så många som möjligt ska läsa. Men inte om allt viktigt tydligen. Varghina, Brasilianska parlamentets E.T.-dag eller Gary Nolans uttalande saknas helt från alla dina tidningar, bloggar och uttalanden. Rätta mig gärna.
      Det är tunga viktiga bitar som skulle ge folk bättre skäl att hålla E.T.-närvaron för sann.
      Du borde sätta ljus på det framför att för tusende gången rikta ljuset mot Backsjön och Gösta Karlsson.
      Vad snackar du om för blogg?
    • Clas Svahn
      E Thomas Persson Den blogg ni skrev om på ert stängda forum. Låtsas inte som att du inte vet. När det gäller dina erfarenheter som utredare av tunga kriminalfall så ser jag inte att du använder dig av de kunskaperna då det kommer till ufofrågan. Istället läser du på nätet och tar till dig sådant som passar dina förutfattade meningar. Det är lite bekymmersamt. Och att du ska kritisera mig för att jag undersöker kända och intressanta svenska ufofall är ju rätt skrattretande. Har du undersökt några av de utländska fall som du radar upp? Eller kollat fakta? Är det inte det man ska göra som kriminalkommissarie? Du stavar ju inte ens rätt till Gösta Carlsson vilket väl visar hur insatt du är i den svenska ufohistorien. Gräv där du står, heter det. Var har du placerat din spade? Om du har någon menar jag. Nej, visa att du verkligen vill ta reda på något och inte bara köra ”name dropping”. Är det för mycket begärt?
    • E Thomas Persson
      Du har alltså använt dig av nån slags infiltratör och trollkonto då ja. Båda sakerna låter bekant o bekymmersamt men vad har det med nått här att göra? Och vilken blogg?
      Nä det är mycket du inte ser och påstår du inte ser. Du borde sett flygvapnets desinformation som du spred, Brasilianska parlamentets E.T. Disclosure-dag. Wilson läckan i kongressen, Nolans uttalande, Varghina... osv men inget. Utelämnat. Är det kompetent o ärlig journalistik o ufologi måste man frågan sig. Speciellt i ufologin som är både infiltrerad och desinformerad sedan starten. Eller hur?
      Vilseledande och bekymmersamt.
      Du o Johan borde sett och snappat upp mina CE5 resultat och andra saker jag nämnt. Ingen ser inte ni kommer någonstans alls. Noll slutsatser och resultat om annat än det prosaiska. Nära noll om de mentala fenomenen och inget HICE/CE5 i UFO-Sverige.
      Vilseledande och bekymmersamt.
      En hel org i 53 år, det är snarast era resultat som lyser tydligast med sin frånvaro. Ni har ju för fasen inte presenterat en slutsats om NHI ens.
      "läser på nätet".. haha, ska du diskvalificera och avskräcka från fakta från nätet... när det gäller Varghina så finns det bra videointervjuer. videoförhör används i varje hovrätt varje dag tex. Utmärkt som bevisning.
      Du kan inte bevisning. Och du har inte intresserat dig. Då hade du inte påstått att andrahandsinformation inte kan vara bevisning. Det var nog ett ärligt misstag. Sånt händer. Men det säger lite mer än att råka stava Carlsson med K. Det säger att du inte kan bevisning.
      Inte konstigt, du har ju noll utbildning o erfarenhet.
      Ni hänvisar ju ständigt till er själva. Så var hos UFO-Sverige kan man läsa lyssna om Varghina-fallet?
      Inte ett ord,, inte en bokstav om det fall som bäst bevisar UFO=E.T. och amerikansk mörkläggning... alltså ufologins kärna. Vilseledande och bekymmersamt.
      När man sysslar med de två etablerade metoder för bevisning o evidens som finns, så samlar man bevisning och evidens för ett åtal/teori. Man gör absolut inte som UFO-Sverige och vägrar bygga hypoteser. Ni och andra kallar er vetenskapliga. Hur kommer det sig?
      Jag kritiserar inte att undersöka fall. Inte ens om de är 70 år gamla och har extrem liten sannolikhet att leda till något fundamentalt. Jag kritiserar vilseledande av uppmärksamheten. Att ignorera mängder av aktuella kontaktpersoner och alltid leda diskussionen till Gösta Carlsson. Se med C, nu kan jag historien.
      Du kan sätta fokus på prosaiska säkert och misstolkningar hur mycket du vill. Men du har inte delgett ETT enda resultat i själva ufologin, "fenomenkomplexet".
      Felix pratade om att skaffa en polygraf, jag har meddelat att jag ställer upp om du gör det. Har han hittat någon och ställer du upp?
      Du har väl inte baktalat mig där? Du var så himla arg när du fick reda på att jag fått tillgång till hans produktion. Skickade spydig nedvärderande mejl hit och dit.
      Men bemöt aldrig i sak nu.
  • Hans Nilsson
    E Thomas Persson
    Din idé är jättebra, kontakta nu alla ytor där den offentliga diskussionen förs och ställ dig själv till förfogande.
    (för du är väl inte en sån där någonannanist som sitter hemma och har synpunkter men inte vill göra någonting själv?)
    Håll oss gärna uppdaterade om dina bidrag till den offentliga debatten om oidentifierade flygande föremål.
    2
    • E Thomas Persson
      Hans Nilsson Du verkar förutsätta att jag inte gjort det. Vad du har för konkreta skäl att bygga det på kan man undra.
      Det är din tur kan jag säga dig.
      Om du nu menar att det är en bra idé att få in fler än en synvinkel, så borde du efter de orden nu kontakta alla ytor där den offentliga diskussionen förs om ändring. Håll oss gärna uppdaterade om ditt bidrag.
      Det andra kan du nog inte heller påstå när jag startat Sveriges enda oberoende ufo-podd och ställt upp på alla tillfällen att harva runt i podcasts av mindre sort mm.
      Mina handfull bidrag går enkelt att hitta."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.