fredag 9 april 2021

Antingen ljuger AFU eller tidningen Café om vem som är ordförande för ufo-arkivet


 "Varför har ni ändrat tillbaka?


Historielärarföreningen undrar varför ni ändrat tillbaka att Clas Svahn är ordförande för ufo-arkivet AFU?


Det står fortfarande på AFU:s hemsida att Håkan Blomqvist är ordförande och Clas Svahn vice ordförande. Om AFU inte ändrar på sin egen hemsida kan väl inte Café ändra? Ljuger AFU på sin hemsida eller Café i sin artikel?

Båda kan ju inte tala sanning. Alltså undrar HLF vad Café har för källa? Inget mejl eller telefonsamtal, utan var hos AFU står det skrivet som är er källa att Clas Svahn är ordförande?"


Tidningen Café har fredag 9 april 2021 ändrat tillbaka:

"SVT rapporterade i fjol att världens största ufoarkiv – en 550 kvadratmeter stor dokumentsamling i Norrköping som rymmer 19 000 svenska uforapporter – har växtvärk. Anledningen till trångboddheten på verklighetens Arkiv X (där Clas Svahn är ordförande) är att det strömmar in nytt material från hela världen nästan varje dag."

 

 

Hos ufo-arkivet AFU i Norrköping berättar de själva på hemsidan att Håkan Blomqvist är ordförande och Clas Svahn endast vice ordförande. Kan Café därför ändra i sin text på Internet från ordförande till vice ordförande för Clas Svahn, tack!


"Håkan Blomqvist (co-founder, archivist and chairman of the AFU board) was born in Karlstad, Sweden,1952."

Källa:

http://www.afu.se/afu2/?page_id=244


"Clas Svahn (AFU vice chairman and our foremost collector of donations) was born in Mariestad, Sweden, 1958."

Källa:

http://www.afu.se/afu2/?page_id=257"

Källa:

Historielärarföreningen: Tidningen Café hörsammar direkt Historielärarföreningens begäran om rättelse och degraderar Clas Svahn till vice ordförande för AFU (historielararna.blogspot.com)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.