torsdag 1 april 2021

Fakta om historieläraren Teysir Subhi som är ny partiledare för Fi


"33-åriga Teysir Subhi arbetar till vardags heltid som lärare i Göteborg och är ledamot för Feministiskt initiativ i Göteborgs kommunfullmäktige. Det nya uppdraget som partiledare är ett ideellt arbete och innebär inga förändringar i hennes övriga åtaganden.

– Jag kommer att jobba kvar på skolan. Det är viktigt att hålla kvar en fot i verkligheten, säger Teysir Subhi."

Källa, Sveriges Television 28 mars 2021:

Lärare från Göteborg ny partiledare för Feministiskt initiativ | SVT Nyheter


"Fakta Teysir Subhi:

Född och uppvuxen på Hisingen i Göteborg. Hennes pappa, som inte lever längre, kom till Hisingen i slutet av 60-talet för att arbeta som sjöman. Hennes mamma kom i början av 80-talet och arbetar som undersköterska. Teysir har tre yngre syskon, fästman och en sjuårig son.
Gick på Munkebäcksgymnasiet, samhäll/media, yrkesutbildning i TV-journalistik (medieskolan), fil.kand i medie- och kommunikationsvetenskap (Södertörns högskola) och Ämneslärarprogrammet (Göteborgs universitet).
Arbetade tidigare som TV-journalist, försäkringsrådgivare/utbildningsledare och frilansande mediestrateg. Arbetar idag som lärare och mediepedagog i Göteborgs stad. Undervisar i ämnena hem- och konsumentkunskap, SO och medie- och informationskunnighet.
Bland övriga engagemang: Aktivist och opinionsbildare i framförallt frågor som rör afrofobi och asylrätt.
Fritidsintresse: Basket, odling, inredning och mat.
Kul att veta: Har byggt en streetbasketplan på Heden i centrala Göteborg som 18-åring, varit med i politisk dokusåpa på SVT (Toppkandidaterna) som 18-åring och varit programledare för Travnyheter."

Källa, pressmeddelande från Newsdesk för det politiska partiet Feministiskt initiativ:

Teysir Subhi föreslås som ny partiledare (Fi) jämte Farida al-Abani | Feministiskt initiativ (mynewsdesk.com)

https://www.mynewsdesk.com/se/feministiskt_initiativ__fi/pressreleases/teysir-subhi-foereslaas-som-ny-partiledare-fi-jaemte-farida-al-abani-3076962


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.