torsdag 24 november 2022

Myndigheten Rymdstyrelsen skriver om sin vän UFO-Sverige

 

för 5 timmar sedan — Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell



"I Sverige då? Här pyr det också av aktivitet. Det är Riksorganisationen UFO-Sverige, som under ledning av ordförande Anders Berglund och vice ordförande Clas Svahn, samlar in tips från allmänheten samt anordnar fältundersökningskurser, håller föreläsningar och har en välfylld hemsida med allt från misstolkningsguider och himmelsguide till blogg och tidningsartiklar. 

Clas Svahn kommer till Södertörns högskola och berättar om vetenskapsjournalistik och UFO:n under Rymddagen fredag den 25 november

Totalt fick UFO Sverige in 282 rapporter om UFO:n under 2021. När de får in ett tips tas det emot av en rapportcentral, som gör en första utvärdering. De gör också närmare undersökningar av intressanta tips eller delegerar till någon av organisationens alla aktiva undersökare som finns utspridda över landet. I vissa särskilda fall kan även ärendet gå vidare till den så kallade bedömningsgruppen, som består av fem enskilda bedömare som går igenom materialet och gör en oberoende utvärdering av fallet. 

Bedömningskriterierna är hårda. I fjol var det bara ett objekt som kategoriserades som ett UFO. Men ytterligare 18 av de färdigutredda rapporterna avslutades utan en trolig förklaring, och även om de inte motsvarat kriterierna anser UFO Sverige att rapporterna är av intresse.

Av de 168 rapporter, som vid årets slut var avslutade och väl utvärderade, hade 89 procent en förklaring medan 11 procent saknade förklaring.

Resultat avslutade och väl utvärderade rapporter

Identifierade flygande objekt: 65,48 procent (110 st)

Troligt identifierat flygande objekt 23,21 procent (39 st)

Svårbedömt: 10,71 procent (18 st)

UFO: 1 (0,60 procent)"


Källa, Rymdstyrelsen 23 november 2022:


Bakom kulisserna hos UFO-jägarna - Rymdstyrelsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.