tisdag 15 november 2022

Säpo lät misstänkte spionen Peyman Kia från Iran gå Försvarshögskolans säkerhetsklassade kurs

 

för 3 timmar sedan — Den misstänkte spionen Peyman Kia, 42, gick en specialkurs på Försvarshögskolan med Säkerhetspolisens goda minne.



"Enligt vad Expressen erfar gav Säkerhetspolisen ett diskret grönt ljus till ledningen på Livsmedelsverket om att han kunde släppas i väg till Försvarshögskolan.


Annica Sohlström vill inte kommentera uppgifterna om varför Peyman Kia fick gå kursen på Försvarshögskolan – trots vetskapen om att han var en misstänkt spion."


"Det är snarare kursdeltagarna som är målet för en kvalificerad spion. Flera personer vi har talat med berättar att kurserna är ett ”fantastiskt ställe för den som vill kartlägga andra”.


– Om det är något man vill kartlägga så är det nätverket när man går. Det är kurskamrater som är de intressanta. Det mest känsliga med vår verksamhet är att vi för samman folk som har olika funktioner. Det är det som är mer intressant än själva innehållet i undervisningen, säger Fredrik Bynander.


Han är också medveten om vad det kan betyda för Försvarshögskolan om det dyker upp folk med dolda agendor."


Källa 15 november 2022:


Misstänkte spionen Peyman Kia släpptes in på Försvarshögskolan (expressen.se)



för 6 timmar sedan — I åtalet mot de två bröder som misstänks för grovt spioneri, påstås de ha samlat in information och lämnat över det till ryska underrättelsetjänsten GRU.
för 6 timmar sedan — Citaten är hämtade från den förundersökning som blev offentlig i fredags, då 42-åringen och hans yngre bror – även han Uppsalabo – åtalades för grovt spioneri.
för 10 timmar sedan — According to Swedish authorities, the two men began spying for Russia in September of 2011 and continued until the fall of 2021. Peyman Kia allegedly acted as a ...


för 4 timmar sedan — According to information from Swedish daily Dagens Nyheter, older brother Peyman Kia was working as a security chief at a government agency when he was arrested ...
för 4 timmar sedan — Peyman Kia et, âgés respectivement de 42 et 35 ans ont été arrêtés en septembre et novembre 2021 pour espionnage au profit d'une puissance étrangère.
för 16 timmar sedan — ... och bröderna Kia föddes båda i Lejonets tecken och "rättframma" kartor som direkt sig till några enkla tankar. Storebrodern Peyman först, den tydligen ...

för 4 timmar sedan  From the police preliminary investigation: Discs confiscated. Right: Peyman Kia. Photo: Private Two Iranian-born brothers have … Like Share.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.