onsdag 16 november 2022

Underrättelseexpert anser att media kan hålla tyst om annan iransk spion för att han bara var misstänkt i fyra år



Historielärarföreningen fick i kväll onsdag 16 november 2022 ett samtal med en underrättelseexpert. Experten menar att media kan hålla tyst om en annan iransk spion som föregått den åtalade Peyman Kia och hans åtalade lillebror Payam Kia.

Experten säger att det spelar ingen roll om Säpo övervakade en annan högt uppsatt iranier i flera år. Experten menar att svenska spioner kan övervakas i tjugo år, så fyra år för en potentiell iransk spion är kort tid. Dessutom menar experten att iranier inte ska ha någon speciell granskning utan gå lika långt i karriären inom svensk underrättelse som infödda. Ända upp till toppen. Granskningen och karriärmöjligheten ska vara lika hård eller enkel för iranier som för svenskar.

Vidare anser experten att politiska partierna S och M som skyddade den misstänkte iranske spionen gjorde rätt, eftersom han bara var misstänkt. Men varför lämnade i så fall iraniern politiken? Han kunde ju bara ha fortsatt sin karriär eftersom han bara var misstänkt, med expertens resonemang. Eller varför ville både S och M efter fyra år tvinga bort den misstänkte iraniern från politiken, om han inte dömts för något? Varför fick han inte som odömd samma chans som infödda svenskar att ta sig till politikens högsta topp?


Sådan undgår du kulturkonflikter – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.