måndag 16 januari 2023

För skattemedel intervjuar Public Service ufo-förnekare om vad som ska göras när utomjordingar kontaktar oss


Desinformation i dagens Public Service och dessutom dyrt dubbelarbete.


för 6 timmar sedan — Hör Claes Svahn, internationell samordnare för UFO-Sverige och journalist på Dagens Nyheter om varför vi behöver förbereda oss på detta. Studio Ett


Bilder från SR P1 och SR P4 16 januari 2023 hos UFO-Sverige:


230116p1.jpg (800×545) (ufo.se)


230116titti.jpg (800×569) (ufo.se)



"Vaknade av att det plingade i telefonen och det var P4 Extra som undrade om jag kunde komma in och prata om att skotska University of St Andrews ska bygga upp en grupp med forskare som ska planera för vad som ska göras den dag vi tar emot en signal från en främmande civilisation. Och säkert vet att det är en sådan.

Så hur ska vi svara? Vem ska svara?

Det är frågor som världens måste enas om, tycker forskarna i Skottland. Och det ville P4 Extra och Titti Schultz ville prata med mig om.

Mindre än trettio minuter senare ringde Studio Ett i P1 och ville prata med mig om samma sak. Och så fick det bli. Den ena sändningen kom att bli 13.15 (P4 Extra) och den andra 16.15 (Studio Ett). De båda studiorna ligger mitt emot varandra och jag har varit i båda många gånger tidigare."


Källa 16 januari 2023:


Två radiointervjuer och en podd | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Lyssna till intervjuerna med ufo-arkivets ordförande:


  • "Forskare i Skottland förbereder nu vad som ska hända efter det att vi får kontakt med utomjordingar."


Källa 16 januari 2023:


Forskare i Skottland förbereder sig för kontakt med utomjordningar - Studio Ett | Sveriges Radio


"Forskare i Skottland förbereder sig på att få kontakt med utomjordingar."


Källa 16 januari 2023:


P4 Extra med Titti Schultz 16 januari 2023 - P4 Extra | Sveriges Radio



P4 Kristianstad har i stället valt att intervjua en äkta forskare anställd vid ett lärosäte som är akademiskt ansvarig för vad han säger:


  • ""Där står att man ska blanda in en massa personer och ha ett konsensus innan man skickar ett svar", berättar Urban Eriksson, universitetslektor på Nationellt resurscentrum för fysik vid Lunds universitet"


Källa 16 januari 2023:


Vem ska svara när utomjordingar söker kontakt? - P4 Kristianstad | Sveriges Radio


If aliens contact humanity, who decides what we do next? | Space | The Guardian


för 12 timmar sedan — Vem ska egentligen svara om utomjordingar kontaktar oss? Det planerar forskare vid St Andrews universitet i Skottland att ta reda på.
för 18 timmar sedan — Vem ska egentligen svara om utomjordingar kontaktar oss? Det planerar forskare vid St Andrews universitet i Skottland att ta reda på.
för 19 timmar sedan — Vem ska egentligen svara om utomjordingar kontaktar oss? Det planerar forskare vid St Andrews universitet i Skottland att ta reda på.
för 7 timmar sedan — Vem borde svara utomjordingarna om de söker kontakt? · Det finns redan ett protokoll som cirkulerar i bland annat FN, men där står det inte vem som ska svara.
för 9 timmar sedan — Vem ska egentligen svara om utomjordingar kontaktar oss? Det planerar forskare vid St Andrews universitet i Skottland att ta reda på.
för 19 timmar sedan — Vem ska egentligen svara om utomjordingar kontaktar oss? Det planerar forskare vid St Andrews universitet i Skottland…
för 19 timmar sedan — I science fiction-filmer går det oftast ganska smidigt och civiliserat till när utomjordingar kontaktar mänskligheten. Om de inte planerar att utplåna ...
för 4 timmar sedan — Skottland - projekt kring hur vi ska prata med utomjordingar. Vapenindustrin och hållbarhetsmärkning. Ökänd maffiaboss gripen efter 30 år på flykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.