onsdag 11 januari 2023

UFO-Sverige delade ut flyers till 11-åringar

 


Det berättar kultursamordnare Alva Pettersson för Historielärarföreningen onsdag 11 januari 2023. Alva säger att hon såg hur Anders Persson från UFO-Sverige delade ut flyers till barn i Mölndal 2 januari 2023. Barn så unga som 11 år kunde få flyers av UFO-Sverige om deras verksamhet. Bredvid Anders Persson från UFO-Sverige stod Mölndals kultursamordnare Sara Sivre. Barnen fick efter filmen UFO Sweden komma fram och ställa frågor till Anders Persson.

Alva påstår att UFO-Sverige ändrat sig. Efter första överenskommelsen med Sara Sivre ville UFO-Sverige ha betalt för resor och lunch av Mölndals kommun. Alva förklarar att UFO-Sverige sedan ändrat sig och inte ville ha någon ersättning alls för ideellt arbete. Historielärarföreningen svarade Alva, att en förening med ideologi som vill nå ut med sitt eget budskap inte är ideellt arbete eller ens arbete alls utan propaganda. I detta fall ville UFO-Sverige propagera i samband med filmen UFO Sweden som ska desinformera barn att det inte finns utomjordiskt liv eller ens utomjordiska farkoster.

Alva säger både att hon inte minns vilka frågor barnen ställde till UFO-Sverige, samt att hon stod för långt från Anders Persson och Sara Sivre för att höra barnens frågor och UFO-Sveriges svar.


"Alva Pettersson
Kultursamordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 12 62
alva.pettersson@molndal.se"


"Kostnader för resor och lunch

Sara Sivre <sara.sivre@molndal.se>
  • Du;
  • Alva Pettersson
Mån 2023-01-09 18:16


Hej hej Thomas,

 

Ang. förfrågan om ersättning för lunchkostnader och resekostnader så avstod Riksorganisation UFO Sverige från att skicka faktura på de utgifterna till Mölndals stad då deras representant som var i Mölndal den 2 januari 2023 gjorde det helt ideellt.

 

Allt väl / Sara Sivre

Med vänlig hälsning

Sara Sivre

sara.sivre@molndal.se

Kultursamordnare barn och unga

-------------------------------------------------

Museum, konst och kultur

Kultur- och fritidsförvaltningen Mölndals stad

Kvarnbygatan 12

431 82 Mölndal

0723 – 97 19 95 mobil

031-315 16 27

031-315 10 00 växel

-------------------------------------------------

Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information på: molndal.se/personuppgifter


Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: den 8 januari 2023 14:57

Till: Alva Pettersson <alva.pettersson@molndal.se>; Sara Sivre <sara.sivre@molndal.se>

Ämne: Kostnader för resor och lunch

VARNING: Det här mejlet är skickat från en extern e-postadress. Klicka inte på länkar eller bifogade filer om du inte känner igen avsändaren och vet att innehållet är säkert.



Historielärarföreningen önskar att Mölndals kommun mejlar HLF den offentliga uppgiften hur mycket kommunen betalade i kronor för ersättning för resor och lunch till UFO-Sveriges representant Anders Persson, när UFO-Sverige anlitades 2 januari 2023.

Sänd uppgifterna till HLF:s e-postadress:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.