måndag 24 juni 2024

Historiker som bär överfallslarm avråds från att arbeta i Malmö

 

"Mest tittat Skåne



Lokala Nyheter Skåne – Ikväll 19:55 | SVT Play




Källa för del av stillbilden på historikerns överfallslarm:


för 16 timmar sedan — Dekanen Santino Sanimir Resic svor och räckte långfinger till pro-palestinska aktivister som tagit sig in på universitetet och stört en ceremoni.
för 1 timme sedan — Sanimir Santino Resic läser mailen med hotDekan på Lunds universitet utsatt för hot efter utbrott: ”Jag lever med överfallslarm” · Dekanen ångrar sitt ...
för 8 timmar sedan — "Dekanen Santino Sanimir Resic svor och räckte långfinger till pro-palestinska aktivister som tagit sig in på universitetet och stört en ceremoni.
för 11 timmar sedan — Jävligt lågt. Det syns att han lider med palestinierna. Han ångrar sitt agerande. Dessa folk som ändå hotar honom är folk som aktivt hindrar


"Dekanen Santino Sanimir Resic svor och räckte långfinger till pro-palestinska aktivister som tagit sig in på universitetet och stört en ceremoni. Klippet spreds i sociala medier vilket lett till hot och trakasserier.


Nu är han en av flera anställda på Lunds universitet som bär personlarm."


"Händelsen filmades och lades ut i sociala medier. Efter det har dekanen mottagit hotfulla mejl som han polisanmält. Nu bär han ständigt omkring på ett överfallslarm.

– Det är tungt just nu. Jag har överfallslarm och jag har blivit avrådd att åka in till min arbetsplats i Malmö, säger Santino Sanimir Resic."


"Det pågår just nu en extern utredning gällande Santino Sanimir Resics agerande gentemot de pro-palestinska aktivisterna."


Källa 24 maj 2024:


Dekan på Lunds universitet utsatt för hot efter utbrott: ”Jag lever med överfallslarm” | SVT Nyheter



Videon är källan för stillbilden överst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.