söndag 30 juni 2024

Utredning: Rektor kränkte 9-årig elev som demonstrerade för Palestina

 


Welcome to the official homepage of Malmö International School (MIS), a school that provides education for students aged 3–16.

13 juli 2023 — Malmö International School (MIS) är en kommunal grundskola för elever som är mellan 5 och 16 år. Skolan bedriver all undervisning på engelska.



10 maj 2024 — Leonardo, 9, hade ”Bojkotta Eurovision”-tröja i skolan – blev förhörd av rektorn. När Leonardo, 9 år, valde att komma till skolan i en tröja med ...


"På den kommunala skolan Malmö International School ombads eleverna att klä ut sig för att fira Eurovision. Men Irene Lamis son Leonardo ville istället uttrycka en annan åsikt och valde därför att ha på sig en tröja med texten ”Boycott Eurovision”.

– Min son ville visa att det finns en dubbelmoral i att Ryssland inte får delta i Eurovision men att Israels medverkan ses som helt oproblematiskt. Han tyckte att det då var dumt att ens fira Eurovision med tanke på det hemska som händer i Palestina, säger Irene Lami till Proletären och fortsätter:

– Han stod i kö för att komma in på skolan när vice rektorn hotade med att inte släppa in honom. Han blev väldigt chockad.

Irene Lami berättar att hennes son blev ivägförd till ett rum där skolans vice rektor och ytterligare en lärare skapade en ”förhörssituation som ett par poliser” mot hennes nioåriga son, som alltså närvarade i rummet utan någon förälder."


Källa 10 maj 2024:


Leonardo, 9, hade ”Bojkotta Eurovision”-tröja i skolan – blev förhörd av rektorn | Proletären (proletaren.se)


"Malmö stad: Rektor kränkte Leonardo, 9 år

Malmö

Försökte hindra honom att ha ”Boycott Eurovision”-tröja i skolan."


14 maj 2024 — När hans skola skulle fira Eurovision tog Leonardo La Bruna, 9, på sig en t-shirt där det stod ”Boycott Eurovision” för att protestera mot ...
för 3 timmar sedan — I utredningen som Sydsvenskan tagit del av framgår att skolans biträdande rektor ville stoppa Leonardo La Brunas tröja eftersom hon



"Utredning: Skolan gjorde fel när de ville stoppa Leonardos tröja

Leonardo hade all rätt att protestera mot Eurovision med en t-shirt där det stod ”Boycott Eurovision”. Det var fel av skolpersonalen att försöka stoppa honom och skicka hem honom. Leonardo utsattes för kränkande behandling, enligt skolans egen utredning.

83c8fc1b-62df-4540-86a3-a8126e818af0.jpeg (1280×720) (bonniernews.se)

Bild: Bengt Arvidson

I utredningen som Sydsvenskan tagit del av framgår att skolans biträdande rektor ville stoppa Leonardo La Brunas tröja eftersom hon ansåg att han var för ung för att ha en egen politisk åsikt."


Källa 30 juni 2024:


Utredning: Skolan gjorde fel när de ville stoppa Leonardos tröja – Sydsvenskan



Contact the School - Malmö stad (malmo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.