tisdag 25 juni 2024

Man rymde från hemmet med rollator och slog personal i slöja när de skulle hämta hem honom

 


I eftermiddags tisdag 25 juni 2024 fick polisen ett uppdrag. De kom till torget med en polisbuss. Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm var på plats. Personalen från ett hem för dementa avslöjade för Historielärarföreningen, att en man rymt. Hon sa att han var dement. Personalen visade mannen för HLF och pekade ut honom. Där stod den gamle på torget vid sin rollator. Polisbussen körde in där Historielärarföreningens ordförande stod. En kollega från hemmet till den första i personalen stod vid mannen. Han ville absolut inte gå tillbaka. Åldringen hade slagit båda kvinnorna i hemmets personal. Därför ringde de polisen. 

Sakta gled polisbussen upp vid mannen. Det krävdes fyra poliser. Nu stod de fyra poliserna, den aggressive åldringen, Historielärarföreningens ordförande samt två från hemmets personal tillsammans på torget. Två poliser talade med mannen och två poliser med personalen. Polisen brukar alltid dela upp sig och stå åtskilda för att höra båda parter i lugn och ro. 

Artigt presenterade sig den ena polisen som Rasmus för åldringen. Därefter tog hela insatsen tjugo minuter innan poliserna fick styr på mannen och hans rollator. Polisbussen körde långsamt från platsen med sidodörren öppen för att ingen skulle känna sig instängd. Det går nog inte att ställa den demente inför rätta för att han slagit de två i personalen som båda bar slöja.

HLF utelämnar platsen och orten för de inblandades skull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.